Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP kidolgozott Szabad Vizek néven egy programot, melyben azt fogalmazza meg, hogy milyen lépésekre lenne szükség a Balaton és más nagyobb tavunk védelme érdekében. A párt ennek a programnak a támogatására kezdett aláírásgyűjtésbe, melyet interneten is alá lehet írni.

Az MSZP 5 pontban foglalat össze programjának főbb lépéseit, mint írjáj hazai természetes szabad víz közös örökségünk. Ezért kezdeményezzük, hogy a köztulajdonban lévő magyarországi természetes vizek melletti strandok legyenek ingyenesek minden magyarnak, az önkormányzatok pedig kapják meg a kieső jegybevételeket az állami költségvetésből.

Az MSZP azt is kiemeli, hogy azonnali beavatkozás kell a Velencei-tó fennmaradásához, különben mocsaras haltemetővé válik. Ugyanígy azonnal meg kell állítani a Fertő-tó körüli pusztítást és mindenhol a túlhasználatot, beépítést. A Balaton 30 méteres körzetében most már nem épülhet semmi, de messze nem oldódott meg minden. Meg kell tanulnunk másképp együtt élni a természettel!

Az MSZP azt is leszögezi, hogy a Balaton mindenkié! Ezért kezdeményezzük, hogy minden átlagjövedelmi szint és az alatt kereső család kapjon egyszeri, nyári 10,000 forint értékű utazási jogosultságot, amit a Balaton meglátogatására használhat fel vonattal, távolsági busszal vagy magyar benzinkúton levásárolható formában.

Majd a párt arra hívja fel a programjában a figyelmet, hogy az elmúlt években fideszes körök egyre nagyobb mohósággal vetették rá magukat a magyar tavakra. Nem csak a Balaton, a Velencei-tó vagy a Fertő-tó van veszélyben, hanem minden természetes víz. Ezért általánosan kell változtatni a beépítési szabályokon! Új egyensúlyt kell kialakítanunk környezetünkkel a klímaválság korában! Most kell cselekednünk!

S végül az MSZP azt szeretné elérni, hogy a Nemzeti Alaptanterv (NAT) részeként kapjon lehetőséget minden magyar diák, hogy egy tanévben tanulmányai alatt öt egybefüggő tanítási napot valamely üdülőhelyen tölthessen ingyenesen májusban, júniusban a tanévzárásig vagy szeptemberben, egy iskolájával közösen meghatározott időszakban. A magyar kormányt biztosítson forrást az intézmények számára, hiszen a magyar nagytavak közös kincseink.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: