Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem csitulnak a kedélyek a MÁV vonalbezárások kapcsán. Most Facebookon egy kommentben akadt ki a volt fideszes államtitkár Vitézy Dávid, aki szerint az egyik legéletképesebb vasútvonalat sikerült bezárni. A politikus szerint mellébeszélés, hogy nincs elég jármű. 

Már ezres nagyságrendben tiltakoznak az emberek Facebookon 47. számú, Komló-Dombóvár vasútvonal megszüntetése miatt. A csoport ma estére tiltakozást is szervez.

Facebook oldalukon olyan tartalmakat osztanak meg, amivel azt bizonyítják, hogy a bezárásra ítélt vasútvonal igen is ki volt használva. Az egyik videójukon az utascserélődést mutatják be.

A videóhoz kommentben azt írták, hogy mi nem a megszüntetésben és a rombolásban hiszünk, hanem a fejlesztésben! Ugyanis nem csak a politika szereplőinek óhaja időről-időre a személyszállítás megszüntetése, illetve a vasútvonal felszámolása.

Sajnos mindig vannak „szakértők” és „tanácsadók” is, akik szerint nincs szükség a vasútra a több mint 20 ezer lakosú Komlón, akik elvennék a választási lehetőséget az utasoktól.
Jó ha nyitva tartjuk a szemünket és a fülünket, mert ha nagyobb teret kap és politikai partnerre talál ez a fajta vasútellenes lobbitevékenység, akkor nem állnak meg ennél a 10 vasútvonalnál. Eljött az idő, hogy ismét ki kell állnunk a 47. Komló-Dombóvár vasútvonal mellett- írják

Ehhez a videóhoz csatlakozott be a Fidesz korábbi államtitkára is: Vitézy azt írja, hogy erre mondják, hogy max. 3-5 ember használja… Tényleg ebből a regionális vasútvonali kategóriából a leginkább életképes vonalak közül is sikerül bezárni, érthetetlen.

Majd a politikus mellébeszélésnek nevezte azt az érvet, amit a Lázár János vezette közlekedési minisztérium és a MÁV hangoztat, hogy azért kell bezárni a mellékvonalat mert nincs elég üzemképes jármű: Vitézy szerint ez csak hivatkozási alap, mellébeszélés. Ugyanannyi üzemképes mellékvonali jármű van, mint tavaly ilyenkor. Nem ideális a helyzet, kellene új vagy legalább használt – de ez nem indok a bezárásra- írja

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: