Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy gondolja, a magyar kormányfő azért beszélt elszakított országrészként Szlovákiáról, hogy „üzemi hőfokon tartsa a választóit”, ám most Szlovákiában kampány van, hiszen választások lesznek és magyar származású miniszterelnök szerint, Orbán ezekkel a mondatokkal árt a Szlovákiában élő magyaroknak

A hontnémeti Atmosféra fesztiválon  Ódor Lajos arról beszélt, hogy Orbán Viktor nem maradt teljesen egyedül az uniós csúcstalálkozókon, beszélgetnek vele, de a nézeteivel jobbára egyedül van.

Amiket ők keresztül akarnak vinni, azokkal vagy egyedül vannak, vagy annyi ország támogatja őket, amennyit egy kezemen meg tudok számolni. A pozíciója tehát nem túl kellemes – fogalmazott Ódor Lajos.

Szlovákia magyar származású miniszterelnöke szerint, azzal, hogy Tusványoson a Orbán Viktor elszakított országrészként beszélt Szlovákiáról, csak azért mond ilyet, hogy „üzemi hőfokon tartsa választóit”.

Nem gondolom, hogy extrém súlyosságot kell ennek tulajdonítani, de nálunk választási kampány van, ezért tízszer annyira rezonál minden, mint ha tavaly mondták volna. Politikai nyilatkozatként tekintek erre, ami nem túl szerencsés számunkra, és a szlovákiai magyar kisebbségre nézve sem – jelentette ki a szlovák kormányfő.

Kinek áll érdekében, hogy a többségiek vagy más nemzetiségek ferde szemmel nézzenek ránk? Ez a hangulat Mečiar vagy Slota idején volt itt, de szerencsére megszabadultunk tőle.

Én nem látok problémát a nemzetiségek között Szlovákiában, és kár volna ezeket a témákat újra megnyitni – mondta Ódor Lajos, aki saját magyarságával kapcsolatban kifejtette: soha nem titkolta, hogy magyar, jár előadásokat tartani magyarul is, de főleg professzionálisan igyekszik végezni a munkáját, és ha valaki számára ez nem tűnik eléggé magyarnak, annak igaza van, mert ennek semmi köze a nemzetiséghez.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: