Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A rendőrség a Youtubeon mutatta be azt a gyakorlatilag észrevehetetlen megoldást, amivel kiszűrik a szabálytalan autóvezetőket. Országszerte 62 repülő drónt használ a rendőrség többek között közlekedésrendészeti célokra is.

Jámbor István r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Szakirányító Osztály vezetője a rendőrségi drónok használatának közlekedésbiztonság területén betöltött szerepéről számolt be.

A rendőrvezető elmondta, hogy drónok alkalmazása környezetünkben nagyon dinamikusan terjed, a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében a rendőrség is számtalan területen veti be ezeket a hasznos eszközöket.

A szabálytalankodó autósokat minden eszközzel igyekszik ezután elcsípni a rendőrség: ugyanis a drónnal támogatott ellenőrzés nem váltja ki a hagyományos, személyes rendőri ellenőrzést, azt inkább csak kiegészíti, ezáltal hatékonyabbá teheti.

A rendőrvezető elmondta, hogy használatuk mellett szól, hogy alacsony zajszintjük és kis méretük miatt szinte teljesen rejtve maradhatnak a földön tartózkodók előtt.

A közlekedésrendészet területén segítségükkel elsősorban a közlekedési jogsértéseket dokumentáljuk olyan helyeken, ahol más technikai eszköz egyáltalán nem, vagy csak nehézségek árán alkalmazható.

Ilyen például, ahol a gépjárművel leállítás nem lehetséges, de az eredményesség, hatékonyság szempontjából a drón használata jelentőséggel bír. Közlekedésrendészeti akcióink (pl. az ismert Pofátlan(TAN)ítás elnevezésű akció) során a drónok legtöbbször  szabálytalan előzést rögzítenek, valamint szabálytalan áthaladást tilos jelzésen és vasúti átjáróban, de gyakran készülnek felvételek olyan járművekről is, amelyek vezetői az elsőbbségi vagy a kanyarodási szabályokat nem tartják be.

A műszer távolról mozgóképeket készít, ennek segítségével a járőrök szinte azonnal, az elkövetés helyszínének közelében intézkedhetnek a szabályszegőkkel szemben.

2023. első félévében a rendőrség közel 2400 esetben használt drónt, legtöbbször, mintegy 1100 alkalommal közlekedésrendészeti szabályszegőkkel szembeni intézkedés során. Drónjaink ebben az időszakban 1136 óra repülési időt teljesítettek országszerte- mondta el az ezredes

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: