Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Össze-vissza kamuztak az illetékesek az újabb 7 vasúti mellékvonal bezárását illetően. Most a HVG cikkéből kiderült, hogy annyira előrehaladott állapotban van a döntés, hogy a MÁV–Volán-csoport már fel is terjesztette Lázár János szaktárcájához a javaslatát.

Már Lázár János, építési és közlekedési miniszter asztalán van egy újabb vasúti mellékvonal-bezárási terv, amely az augusztus 1-jétől leállított tíz szárnyvonal után szeptember 1-től további 7 vonalszakaszon javasolja a vonatközlekedés leállítását és a járatok közúti, volánbuszos pótlását.

Lázár János igaz még nem írta alá a bezárást, a HVG szerint az elhatározás erős, és az újabb hét vasúti mellékvonal-szakaszon tervezett „vonathelyettesítő autóbuszos kiszolgálás” elrendelésének indoka ugyanaz, mint ami az augusztus 1-től már 10 vonalon érvénybe lépett döntésnél volt: nem a spórolás, hanem a MÁV krónikus jármű- és személyzethiánya.

Bár a MÁV folyamatosan azt hangoztatja, hogy még nincs döntés de a HVG információi szerint  az állami közlekedési mamutcég közben már dolgozik a buszos pótlás megszervezésén, a menetrendek átírásán.

 

Az iho.hu-n már kedd este, majd a Közlekedő Tömeg civil szervezetnél szerdán megjelent lista szerint, ha lesz újabb mellékvonal-bezárási hullám, ezeket a vonalakat érintheti:

a Budapest elővárosi forgalmában is részt vevő Esztergom-Komárom vasútvonal,
Nyíregyháza elővárosi forgalmában a Nyíregyháza-Mátészalka-Zajta vonal,
a Nyíregyháza-Tiszalök vasútvonal,
az Eger-Szilvásvárad vasútvonal,
a Siófok-Kaposvár vasútvonal,
a Szentes-Orosháza vonal,
és a Kiskunfélegyháza-Lakitelek vasútvonal.

A hvg.hu kereste ez ügyben a MÁV-Volán-csoportot és a szaktárcát is. Értelmes válaszok helyett csak a szokásos mellébeszélést kapták válaszul mindkét helyről: „Nem született döntés arról, hogy további mellékvonalakon kerülne sor közlekedésimód-váltásra.”


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: