Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varga László, az MSZP elnökhelyettese sajtótájékoztatóján fontos kijelentéseket tett, a Fidesz arra hivatkozik, hogy járműhiány miatt kellett bezárni vasúti mellékvonalakat. Ám, a MÁV-nak lett volna egy nagyon kedvezményes járművásárlási lehetősége.

A kormány járműhiányra hivatkozva zárt be mellékvonalakat, ugyanakkor tételesen bízonyítható, hogy nem a járműhiány az oka a bezárásoknak, hiszen a cseh államvasút értékesít olyan motorvonatokat, amelyek a nálunk közlekedő motorkocsikkal típusazonosak, és szint fillérekért lehetne ezekhez hozzájutni- jelentette be Varga László, az MSZP politikusa sajtótájékoztatóján

A politikus miután elmondta, hogy a MÁV állítólagos járműhiánya megoldható lenne, kijelentette: „A kormány adhatna támogatást ezeknek a megvásárlására – ha akarna –, de úgy látszik, hogy nincs ilyen szándék”.

Más országokból is volna lehetőség használt, dízelüzemű motorvonatok beszerzésére. „Viszonylag olcsón, jó minőségű használt járműveket lehetne a környező országokból beszerezni, ha akarná a kormány ezt támogatni” – érvelt Varga László.

Varga szerint érthetetlen, értelmetlen a vidék szempontjából rendkívül káros döntés született a tíz mellékvonal bezárásával. „Ne felejtsük el, hogy a vasút a legfenntarthatóbb, legkörnyezetbarátabb, legzöldebb és leghatékonyabb közlekedési forma, szerte Európában reneszánszát éli a vasúti közlekedés. Nem vonalbezárásokra, hanem átfogó vasútfejlesztésre lenne szükség Magyarországon” – emlékeztetett az MSZP elnökhelyettese.

Varga László arra is felhívta a figyelmet, hogy a bezárt vasútvonalak között még villamosított vasútvonal is volt, így a politikai döntés szakmaisága alapjaiban kérdőjeleződik meg, ráadásul a hírek szerint a kormányban fontolgatják további vasútvonalak bezárását is.

Miközben helyi civilek, szakmai szervezetek, képviselők, polgármesterek tiltakoznak a bezárások ellen, petíciók fogalmazódnak meg és nagyon sokan követelik ezeknek a vonalaknak az újranyitását.

Az MSZP álláspontja szerint egyetlen bezárt mellékvonal sem volna menthetetlen. Pályakarbantartás, valamint a vonalak kritikus pontjainak megújítása után, megfelelő járművek beszerzése és közlekedtetése esetén, magas kihasználtsággal üzemelhetnének ezek a mellékvonalak.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: