Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A DK közleményében azt írj, hogy Dobrev Klára árnyékkormánya  egyeztetést kezdeményez 119 település polgármesterével, ahol az Orbán-kormány 17 vasúti mellékvonalat számol fel

 

Egyeztetést kezdeményez Dobrev Klára Árnyékkormánya és a Demokratikus Koalíció országgyűlési frakciója annak a 119 településnek a polgármesterével, amelyet elvág az országos vasúthálózattól az Orbán-kormány által eddig bezárt 10 mellékvonal, továbbá a bezárni tervezett újabb 7 mellékvonal – jelentette be sajtótájékoztatóján Varju László a párt politikusa

Varju szerint az érintett 17 vasútvonal bezárása a jelképe annak, ahogy az Orbán-kormány magára hagyja a vidék Magyarországát, a kistelepülésen élő családokat, dolgozókat és nyugdíjasokat.

Varju László arról is beszélt, hogy ahelyett, hogy fejlesztették volna a mellékvonalakat, gyorsabb és jobb vonatokat vettek volna, felújították volna az állomásokat, az elmúlt 13 év alatt Orbánék inkább hagyták lerohadni a vonalakat, majd bezárták őket.

A  DK-s politikus szerint a napnál is világosabb, hogy Orbán Viktort nem érdekli, hogy elszigetelődnek és elnéptelenednek a kistelepülések. Csak a választások idején ígér fűt-fát a helyben élőknek, aztán mindig cserben hagyja őket.

Varjú leszögezte, hogy a DK újra fogja nyitni az Orbán-kormány által bezárt vasúti mellékvonalakat a kormányváltás után, mert a vasutak megszüntetése súlyos nehézséget okoz a helyben élőknek – mondta Varju László.

A politikus emlékeztetett, hogy ezek a mellékvonalak az ország legnehezebben megközelíthető, nagy gazdasági nehézségekkel küzdő térségeit kötik össze a nagyobb városokkal és megyeszékhelyekkel. Az érintett 119 település lakói közül nagyon sokan a bezárt vonalakon jártak munkába, iskolába vagy orvoshoz, mert számos helyen ez volt a leggyorsabb, legolcsóbb közlekedési lehetőség.

Varju László arra figyelmeztetett, ha ezeket a településeket elzárják az országos vasúthálózattól, lehetetlenné válik a leszakadó, szegényedő térségekben az új munkahelyek, vállalkozások létrehozása és a gazdaság fejlesztése is.

Éppen ezért a 119 település polgármesterével tárgyalást kezdeményeznek, hogy közösen dolgozzanak ki megoldási javaslatokat, amelyek segíthetnek a mellékvonalak bezárása miatt kialakult nehézségeken – mondta Varju László.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: