Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor a Fidesz közeli Tranizt fesztiválon nagy beszédet tartott az odaültetett fiataloknak. Beszédében sokszor próbált nagyon okos lenni, azonban volt egy gondolat menete, amiben igazából saját magát buktatta le.

Orbán Viktor kifejtette, hogy szerinte a liberálisokkal és kommunistákkal azért van nehéz dolguk mert, első pillantásra ez két egymástól nagyon távol eső világ. Orbán szerint ha valaki elolvas egy kommunista vagy liberális kiáltványt az ég és föld.

Aztán Orbán igazán megdöbbentő állítást tesz, ugyanis szerinte a kommunista rendszer összeomlása után -tehát a rendszerváltáskor- a kommunisták jelentős része liberális lesz. Pedig azt gondolnád, hogy ez lehetetlen és mégis- fogalmazta meg Orbán a gondolatát.

Majd utána Orbán azt tanácsolja, hogy itt van valami összefüggés és érdemes ezen elgondolkodni! Mi megfogadtuk miniszterelnök úr tanácsát és elkezdtünk elgondolkodni, hogy vajon kik lehetnek azok a kommunisták akik a rendszer váltás után liberálisok lettek?

MDF? KDNP? Kisgazdák? Nem rájuk gondolhatott, hiszen vállaltan jobboldali és konzervatív pártok. Az MSZP se jó megfejtés, mert ők meg szocialisták, szociáldemokraták lettek… Azonban rendszerváltáskor valóban volt két liberális párt, az egyik az SZDSZ, de ott kommunista múlttal rendelkező nem nagyon volt, a másik meg hát minő pech a Fidesz.

Kik is voltak azok a kommunisták, akikből liberálisok lettek?

Orbán Viktor vélhetőleg arra gondolhatott tehát, hogy ő maga is volt ugye KISZ (aki nem tudná Kommunista Ifjúsági Szövetség) titkár, meg a haverja a Varga Mihály is volt KISZ-es, Kövér még az MSZMP-be is belépett és belőlük rendszerváltáskor, mind-mind virtigli liberális lett.

Oly annyira, hogy Orbán Viktor még meg is választatta magát 1992-ben a Liberális Internacionálé alelnökének egészen, 2000-ig töltötte be ezt a posztot. Ez azért baromira érdekes mert a Tranzitos beszédében ilyeneket mond még:

Szerinte a liberálisok gyorsabbak voltak a rendszerváltáskor, mint mi konzervatívok (a totális képzavar, mert ugye Orbán rendszerváltáskor liberális, de nem mezei liberális, hanem a liberális világ egy meghatározó vezetője) és hamarabb rájöttek, hogy meg fognak bukni a kommunista rendszerek és visszatér a liberális-konzervatív szembeállás.

Szerinte a liberálisok a rendszerváltáskor nagyon gyorsan berendezkedtek, elfoglaltak minden intézményt amit kellett, kidolgozták a nyelvi kereteket, hogyan kell ezt a folyamatot leírni számukra kedvezően. Szerinte akkor foglalták el a liberálisok az egyetemeket, alapítványokat és a médiát.

Majd a totális képzavar jegyében elmondja, hogy a konzervatívok meg csak örömködtek, hogy vége van a kommunista diktatúráknak, MI KONZERVATÍVOK (emlékeztetem az  olvasót, hogy Orbán Viktor a 1992-től a Liberális Internacionálé alelnöke) ezt a hátrány azóta se tudjuk ledolgozni, mondja Orbán.

Tehát konkrétan Orbán elmondja a saját politikai múltját, hogy milyen bűnös dolog és úgy csinál mint ha ott se lenne. Az ilyen kamu dumákat meg miért tudja eltolni? Mert az ott ülő Bohár Danika, mint riporter csak jó pofizik és nem kérdez vissza, hogy na de miniszterelnök úr, Ön konkrétan a liberálisok egyik világvezetője volt 1992-től? Ott ült a Liberális Internacionáléban, mint alelnök.

De az hagyján, itt van ez az egész két fillért nem érő magyar média, azt egy sincs aki konkrétan elküldené a francba Orbánt, hogy egy órán keresztül tömény hazugságokat öntött a fiatalok fejébe.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: