Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vajda Zoltán, az MSZP parlamenti képviselője levezette az ATV-ben, hogy teljesen mindegy, hogy Orbánék minek nevezik háb@rúsnak, szankciósnak, brüsszelinek, de attól még Magyarországon a legnagyobb az EU-ban a pénzromlás mértéke.

Vajda Zoltán elmondta a műsorban, hogy az inflációt a kormány már sokféleképpen elnevezte, hívta háb@rúsnak, szankciósnak, brüsszelinek, valójában azonban orbáni infláció van hazánkban.

A politikus azt is hangsúlyozta, hogy nem az lényeg minek hívják hanem az, hogy a magyar infláció még mindig a legmagasabb Európában. A mértékre is rámutatott, hogy  második legmagasabb áremelkedéssel rendelkező EU-s országhoz képest a duplája a hazai, az EU-átlagnak pedig a háromszorosa.

A kormány gyakorlatilag minden külső tényezőt megnevezett már az infláció okaként, az uniós szankciókat és a háb@rút is, azonban Vajda Zoltán szerint a kormánynak önmagában kellene keresni az infláció okát, hiszen az ő hibáik eredménye a jelenlegi helyzet- szögezte le az MSZP-s képviselő

Vajda Zoltán azt is elmondta, hogy  nem pontosan éri, hogy miért az egyszámjegyű inflációt tűzte ki célul a kormány, miközben az ideális mértéke az inflációnak 2-3 százalék. Az egyszámjegyű inflációs cél tehát szinte biztosan elérhető év végéig, azonban félő, hogy meg is fog ragadni ezen a szinten a jövő év egészére, ami viszont továbbra is nagyon magasnak fog számítani és komoly nehézségeket fog okozni- szögezte le a szakpolitikus.

Vajda Zoltán elmondta, ugyan „fizikai fájdalmat” okoz neki Matolcsy György jegybankelnökkel egyetérteni, de az akkumulátorgyárak sokasodásának okában egyetért az MNB elnökével. Mint mondta, azért csak akkumulátorgyárak települnek Magyarországra, mivel a magas hozzáadott értékű cégek már nem érdekeltek a Magyarországra településben.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: