Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tüttő Kata, főpolgármester-helyettes volt a vendég az ATV-ben, aki elmondta, hogy egy fideszes vezetésű kisváros, Solymár vízbekötését Budapestnek kellett kifizetni, aztán az állami szolgáltató nem akar fizetni a solymáriak víziért.

Tüttő Kata elmesélte Solymár  estét, ahol a kormány uniós támogatást adott a solymári vezetékre, majd felszólította a fővárosi városvezetést, hogy építse meg a városhatárig a szakasz másik felét. A budapesti vezetése ezt meg is csinált, most azonban jelenleg az a probléma, hogy az állami szolgáltató nem akarja kifizetni a víz árát, a veszteségességre hivatkozva.

Ha jól értjük a főpolgármester helyettes szavait, akkor már ott tartunk, hogy az ellenzéki Budapestnek kell fizetnie a fideszes vezetésű kisváros vízszámláját is, ami önmagában nonszensz.

Tüttő még ennél is továbbment, elmondta, hogy  jelenleg minden olyan agglomerációs település veszteségét a budapestiek fizetik meg, ahova a főváros adja a vizet. Az így keletkezett veszteséget pedig a fővárosban élők szenvedik el, hiszen a városvezetés számára lassan képtelenség életben tartani a budapesti vízvezetékrendszert is.

 

Tüttő Kata emlékeztetett, Budapest már most is nagyon szolidáris az állammal, hiszen a befizetett adó 99 százalékáról a magyar kormány dönt. Jelenleg pedig már odáig fajult a helyzet, hogy az itt befizetett adóból is csak nehezen lehet fenntartani a mindennapi működést.

A szocialista politikus elmondta, nem ért egyet azzal, hogy a vízdíjak megfizetésén keresztül kereszt-finanszírozzák a budapestiek például a nemzeti sportközpontok létrehozását. Mindezt a közvilágítás vagy a takarítás rovására. A Főváros azonban nem fog zsarolni, hanem kiáll a budapestiekért. A városvezetés nem fog a közszolgáltatások rovására konfliktusba kerülni a kormánnyal, szögezte le a beszélgetés végén Tüttő Kata.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: