Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Örsi Gergely, Budapest II. kerületének ellenzéki polgármestere, ahogy a Z-generáció mondaná becringelt, vagy ahogy az Y-generáció mondaná kiégett, amikor meglátta az éppen felújítás alatt lévő hüvösvölgyi villamosvonal egy-két megállóját.

Örsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere Instagramon posztolta, értetetlenségét hogy lehet  akadálymentes villamosokhoz, nem akadály mentes megállókat építeni? Természetesen a kerületi vezető, nem hagyja annyiban a dolgot.

A Szilágyi Erzsébet fasor útpályájának felújítása, a villamospálya felújítása, valamint az érkező CAF villamosok rendkívül fontos fejlesztések, amiket kár lenne bosszantó, de fontos hiányosságokkal keserűvé tenni. Ezért kérem a Fővárostól, hogy a még nem akadálymentesített megállókat, vagy a figyelmetlenségből padkával ellátott megállókat hozzák helyre- írja a II. kerület polgármester

Mint írja, Örsi, hogy a kényelmes és akadálymentes közösségi közlekedés megteremtése lenne a cél az 56-os vonalán, ám a Budagyöngye megállójában a Főváros egyelőre nem akadálymentesített, hanem padkát épített.

A kerületi vezető arról is, hogy saját forrásból a kerület felújítota a Főváros helyett a Szilágyi Erzsébet fasor legrosszabb szakaszát, hogy ne kelljen több nyáron át többször korlátozni a forgalmat, és biztonságosabb legyen a közlekedés a vállalhatatlanná vált útszakaszon.

Megjegyzi, hogy engedélyt kértek, hogy a munkát, amit helyettük végeztek el, szabályszerűen elkezdhessük. Az engedély megadásához 26 fős különítmény érkezett, hogy rendkívüli alapossággal megbizonyosodjanak például arról, a munkavégzés során vigyázni fognak a fákra.

Ehhez képest a Főváros alvállalkozói a Szilágyi Erzsébet fasorban végzett pályafelújítási munkálatok során több millió forintos kárt okoztak a fasori fákban, köztük egy legalább 60 éves gesztenyefában is. A kivitelezés során a fák törzsein okoztak sérüléseket, több ágat letörtek, vagy éppen nekimentek a fáknak. Nem tartották be a favédelmi előírásokat, nem védték kellőképpen a fák törzsét.

És sajnos a megállók felújítása sem teljes, hiszen 2023-ban már talán nem kegy, hanem alap hozzáállás, hogy egy villamosmegálló legyen akadálymentes, pláne, ha amúgy is hozzá kell nyúlni.

Emellett hamarosan érkeznek az új CAF villamosok az 56-os vonalára, ami azért is örömteli hír, mert ezek a villamosok akadálymentesen és kényelmesen használhatóak, főleg, ha maga a megálló is akadálymentes. Elvárom, hogy mire újraindul a villamosforgalom, addigra akadálymentesítse a most padkával ellátott megállót a Főváros, a BKK vagy az alvállalkozó- írj a II. kerület polgármestere


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: