Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vajda Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője szerint komoly kérdéseket vett fel a kormány 3,9 milliárd eurós hitelkérelme. Például elmondhatná Varga Mihály, hogy miért is kell felvenni egy ekkora hitelt?

Az MSZP-s politikus közleményében felidézte, hogy Navracsics Tibor egy csütörtöki rendezvényen bejelentette, hogy 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet nyújt be a kormány, amelyet energetikai infrastruktúrára, energiahatékonysági pályázatokra, illetve a zöld átállás projektjeinek finanszírozására fordítana a kormány. A hitelkérelem azonban olyan horderejű kérdés, amelynek részleteiből nem lehet a nyilvánosságot kizárni.

A kormány döntése a költségvetésre is befolyásoló hatással van, így kezdeményezniük kellene a Költségvetési Bizottság összehívását. Aggályos az is, hogy semmilyen információt nem hoztak nyilvánosságra azzal kapcsolatosan, milyen mutatószámok indokolják a hitel felvételét. Hol van Varga Mihály? Miért nem szólalt még meg a benyújtott hitelkérelem kapcsán az ország költségvetéséért felelős miniszter?

 

A kormány ezen lépése egyfajta beismerő vallomásnak is tekinthető, hiszen azt igazolja, hogy a „keleti nyitás politikája” megbukott, mivel nem sikerült keletről fejlesztési forrásokhoz hozzájutni, amelyekkel a gazdaságot stabilan, a költségvetést pedig egyensúlyban lehetett volna tartani.

Nem tudjuk, a kormányzat az esetlegesen folyósítandó hitelt milyen beruházásokra kívánja elkölteni, továbbá kérdéses az is, hogy a későbbiekben újra a nyugat felé fordul majd szorult helyzetben.

Egy ekkora összegű hitelfelvétel nagy hatással lesz az ország jövőbeli sorsára, így ennek a részleteiről a döntéshozóknak kötelessége lenne tájékoztatni a nyilvánosságot, ezért elvárom, hogy a kormány mielőbb adjon választ a felmerülő kérdésekre!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: