Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hogy hatalmas bajban van a magyar gazdaság már jó pár cikkben megírtuk. Az a gazdaság politika sem új keletű, amit Orbánék visznek, a rendszer jellegéből fakad. Az autoriter hatalmak általában nem tudják jól kezelni a pénzügyi válságokat és mindig hitelfelvételbe menekülnek.

Magyarország 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet nyújt be az Európai Bizottsághoz a helyreállítási alap (RRF) hitelrészéből; a dokumentumokat csütörtökön, határidőre eljuttatják a bizottsághoz – mondta Navracsics Tibor, miniszter újságíróknak egy budapesti rendezvényen.

Navracsics Tibor azt mondta: 3,9 milliárd eurónyi összegre jelentenek be hitelkérelmet, az eddigiekhez hasonlóan energetikai infrastruktúra, energiahatékonysági pályázatok, illetve a zöld átállás projektjeinek finanszírozására.

Arra a kérdésre, hogy ebből a hitelkeretből mikor lesz folyósítás, Navracsics Tibor nem tudott választ adni, mint jelezte, a programot csütörtökön küldték el. Ugyanakkor hozzátette: az RRF-ből megvalósuló projekteknek 2026 nyár végére meg kell valósulniuk.

A DK közleményben reagál, arra hogy Orbán Viktor hitelkérelmet nyújtott be Brüsszelnek, a párt szerint egy gyenge miniszterelnök gyenge kormányzása gyenge Magyarországgá tette hazánkat

A DK megjegyzi, hogy Orbán-kormány 13 év lopás, majd az uniós pénzek ebből következő felfüggesztése után eljutott oda, hogy Brüsszelben kuncsorog egy hitelért. Előbb loptak, majd amikor nem jött több pénz, kipakolták a magyar családok zsebeit közel 30 megszorítással, és most, hogy attól félnek, lassan ez is elfogy, üzentek Brüsszelnek, hogy küldjön pénzt.

A Demokratikus Koalíció szerint ez a szánalmas kuncsorgás szégyent hoz Magyarországra és zárójelbe tesz mindent, amit Orbán Viktor a nemzeti szuverenitásról és az erős Magyarországról mondott az elmúlt 13 évben. „A magyar reformok működnek?” „Minket irigyel Európa?” „Előre megyünk, nem hátra?” „Üzenjük Brüsszelnek, hogy nem leszünk gyarmat?” Akkor vajon miért kell „Brüsszeltől” kölcsönkérni?

A DK szerint világosan kiderült, hogy az Orbán-rendszer működésképtelen az uniós pénzek nélkül; a lopásra épülő egyszemélyi uralom az első pillanatban összeesett, amikor 13 év után legalább pár hónapra a saját lábára kellett volna állnia. Egy gyenge miniszterelnök gyenge kormányzása gyenge Magyarországgá tette hazánkat- írják


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: