Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Amikor a hozzá nem értés párosul az aljaskodással, történt ugyanis, hogy a Metropol nevet viselő Fidesz-közeli lap indított egy fotó pályázatot, hogy savazza Karácsony Gergelyéket. Arra vártak olvasói fotókat, hogy mennyire gazos-gyomos Budapest, eredményt is hirdettek, csak épp olyan terület nyert, ami állami tulajdon, így a gondozása nem Karácsony, hanem az Orbán-kabinet dolga lenne. 

Sikerült totális hülyét csinálnia a Fideszből a hozzájuk közeli Metropolnak- derül ki Bardóczi Sándor, Budapest főkertészének facebookon közzétett posztjából

A budapesti vezető arról ír, hogy is tűkön ülve várta, hogy végre lezáruljon a Metropol nyári pénzdíjas fotópályázata, amely a “gaz fővárosa” nevet kapta és végre kiderüljön, ki lett a győztes.

A fizetett hirdetésekben felvillanó képek azért voltak furcsák sokszor, mert  olyan területekről készültek, ahol valamilyen állami szerv, kerületi önkormányzat, esetleg a fővárostól független közművállalat a fenntartandó, netán magántelkekről vagy olyan közterületről készültek, ahol a telektulajdonos kötelessége lenne a gondozás. Ilyen területet azonosítottak – hibásan – a lelkes pályázók rendre fővárosi önkormányzati területként.

Bardóczi megjegyzi, hogy a fotókat készítőknek nyilván nem kell tudniuk azt, hogy melyik terület kihez tartozik a városban, de ha egy újság ennyit dolgozik egy projekten, hogy bebizonyítsa: minden körülmények között a fővárosi önkormányzat a hibás mindenért, akkor legalább lehetne egy kicsit felkészültebb.

Úgy nem fordulhatott volna elő az a blama, hogy az újság által felkért 3 tagú anonim  szakértő zsűri végül egy olyan fotót emel az első helyre, ahol a Magyar Állam a tulajdonos, (magyarul a gazmentesítés az Orbán-kabinet dolga lenne- a szerk)

A második díjas fotót is jó érzékkel sikerült kiválasztani. Ez a KÖKI mellett a X. kerületi Önkormányzat fenntartásában lévő zöldfelületet ábrázol a kerület tulajdonát képező parkolóban. Tehát az sem fővárosi terület. (Azt már mi tesszük hozzá, hogy ez azért is ciki, mert a X.kerületnek fideszes polgármestere van)

A fővárosi szakember megragadja az alkalmat, hogy felhívja a figyelmet arra is, hogy ma HÉV és a MÁV vonalak mentén (mindkettő állami cég) van Budapesten a legnagyobb zöldfelületi rendetlenség.

Kérem a sajtó munkatársait, hogy bátran látogassanak el az évtizedek óta lekoszlott Rákosrendezőre, a 20 éve bezárt Józsefvárosi pályaudvarra, a gyomos Ferencvárosi rendezőpályaudvarra, a harmadik világbéli állapotokat tükröző Istvántelki főműhelybe, menjenek végig bármelyik gazzal felvert HÉV vonal vagy MÁV töltés mellett, vagy hatoljanak picit be a papíron megtervezett, majd a BFK beszántása után sorsára hagyott Csepeli közpark és a Diákváros területére. A felsoroltak mindegyike állami terület.

Utóbbi kettő lépés távolságra van az Atlétikai Stadiontól. Eredetileg úgy volt, azok is elkészülnek. Úgy volt, hogy a diákoknak megfizethető bérlakások, a városnak új park lesz a helyükön. Gondozatlanabb területeket nem nagyon tudok mutatni ma náluk a városban- írja

De a Városligetből is bárkinek szívesen a rendelkezésére bocsátok olyan, idén nyáron készült felvételeket, amelyek ott borzalmasan elhanyagolt részeket mutatnak, távol az új épületektől, de a park szívében. Pedig a Városliget Zrt. ott a vagyonkezelő, amely szintén egy állami cég- jegyzi meg.

Zárás képen megjegyzi a Metropolnak, hogy hát ez nagyon-nagyon nem sikerült. Pedig mennyi töménytelen munka és izzadság és pénz van benne! Most meg lehet majd helyesbíteni a képaláírást, mert gondolom ez így csak nem maradhat.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: