Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Momentum Mozgalom két országgyűlési képviselője, Tóth Endre és Lőcsei Lajos a Pintér Sándor által vezetett Belügyminisztérium elé vonult. A politikusok „Oktatás sírásói” felírat alá felfestették a harminc elbocsátott tanár nevét is

Tóth Endre és Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselői 30 elbocsátott tanár nevét és „oktatás sírásói” feliratot fújtak a Belügyminisztérium épülete elé, ezzel tiltakozva a kormány oktatáspolitikája és a státusztörvény ellen.

A Momentum az akcióról videót is készített, melyben Tóth Endre, momentumos politikus elmondta, hogy szerinte felháborító az, hogy a kormány nem akarja érdemben emelni a pedagógusbéreket.

A politikus hozzátette: „A vágtázó infláció a pedagógusok bérét is felfalta, csökkent a reálbérük. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy több ezer pedagógus adta be a felmondását. Pintér Sándor alatt tönkrement az oktatás, már alig van szakos pedagógus. Ez Pintér Sándor és Orbán Viktor felelőssége”– tette hozzá Tóth.

Lőcsei Lajos, az akcióban résztvevő másik Momentumos politikus pedig arról beszélt, hogy a pedagógushiány a vidéki településeket érinti a legjobban, láthattuk, hogy mennyi iskola kényszerült bezárásra.

Lőcsei szerint, sajnos ma, ha tanulni akarsz, akkor fizetned kell, azonban nem mindenki engedheti meg magának azt, hogy olyanra költsön még pluszban, amire amúgy a kormánynak kellene. Pintér Sándor és Orbán Viktor bűne hatalmas, elzálogosították a magyarok jövőjét”

Ahogy elkezdődött az akció szinte azonnal megjelent a helyszínen a rendőrség, a Momentum képviselőit és aktivistáit a  igazoltatták. Azt egyenlőre nem lehet tudni, hogy indult-e bármilyen eljárás a Momentum politikusa ellen.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: