Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dobrev Klára átalakításokat jelentett be a DK élcsapatában az Árnyékkormányban. Nem egészen egy éve alakította meg az ellenzéki párt ezt a formációt, aminek célja, hogy szakpolitikai alternatívát nyújtóson az Orbán-kormánnyal szemben.

Dobrev Klára a Facebookon jelentette be, hogy az új kihívások és a Magyarország előtt álló változások miatt átalakul az Árnyékkormány.

A DK-s politikus azt írja, hogy minden idők legmelegebb nyara van mögöttünk. A klímaváltozás nem a jövő, már itt van a mindennapjainkban. Ezért döntöttem úgy, hogy Oláh Lajos feladatait megosztom, és Kocsis-Cake Oliviót kérem fel környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszternek. Olivio neve összeforrt a környezetvédelemmel, évtizedek óta elkötelezett zöldpolitikus. Egy olyan környezetvédelmi terv kidolgozását kértem tőle, amely egy igazságos és szociálisan érzékeny átállást biztosít.

Majd Dobrev arról számol be, hogy Oláh Lajos a jövőben az innovációért és mesterséges intelligenciáért felelős árnyékminiszter lesz. A mesterséges intelligencia valósággal berobbant az életünkbe, és alapvetően fogja megváltoztatni a jövőnket. Oláh Lajos a magyar politikában elsőként ismerte fel a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek és szabályozások fontosságát- írja

Dobrev egy szomorú eseményt is felidéz: az elmúlt 8 hónap is bizonyítja, hogy Kordás Lászlót nehéz pótolni. (Kordás László, a DK országgyűlési képviselője, korábban szakszervezeti vezető volt, 2023. januárjában a politikus váratlanul elhunyt)  De a munkának folytatódnia kell, hiszen minden nap szembesülünk, milyen téves az az orbáni politika, amely Európán kívüli vendégmunkásokkal akarja orvosolni a munkaerő-problémákat.

Varga Ferencet kértem fel, hogy legyen bér- és munkaügyi árnyékminiszter. Varga Ferenc közgazdász, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának alelnöke. Korábban első kézből tapasztalta azt a kiszolgáltatottságot, amit multiknál dolgozó magyarok százezrei élnek át nap mint nap.

Majd hozzáteszi Dobrev Klára, hogy azt kérte tőle, hogy dolgozzon ki tervet az ország új munkaügyi kihívására, a vendégmunkások betelepítésére adandó szakpolitikai megoldásokra.

Meggyőződésem, hogy ezekkel a kiváló emberekkel – az Árnyékkormány régi és új tagjaival – képesek leszünk egy olyan Magyarországot építeni, ahol odafigyelünk egymásra és minden itt élő embernek megteremtjük a biztonságos és sikeres élet feltételeit- zárja tájékoztatóját a DK politikusa


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: