Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Valami nagyon durván megborult a Fidesz és annak holdudvar környékén az elmúlt hónapokban. Szinte mára nincs olyan nap, amikor ne esne két fideszes egymásnak és ne vágnának egymáshoz valamit. Most az Indexnek megszólalt a Lölö-jelenség egyik nagyvállalkozó főszereplője is. 

Kétségtelenül ennek a Fidesz világon belül robbant háborúknak egy fontos szereplője Pesty László, aki még a nyári Tusványosi fesztiválon beszélt a Lölő-jelenségről, majd Pesty az elmúlt hónapban több interjút is adott és neki rongyolt Mészáros Lőrinc mellett egy másik Fidesz közelinek tartott nagyvállalkozónak is, Szijj Lászlónak.

Pesty például ilyenek mondott a Telexnek, hogy a Lölö-jelenség rákos daganat, ami az elmúlt tíz évben egyre nagyobb dudorként helyezkedik el a magyar korszerű konzervativizmus testén.

A Fidesz közeli filmes Szíjj Lászlóról is mondott ebben az interjúban érdekeseket:  „Én ültem vele szembe, néztem, ahogy a kis malacszemei tik-takiznak, miközben negyvenezermilliárdszor több pénze van, mint nekem, én kényelmesen ültem a szar Chesterfield-másolat bőrbútoraiban, még jó, hogy nem műbőr volt, volt vagy mennyi, kétszázötven milliárd a feneke alatt, az tuti, és erre kényelmetlenül ott fészkelődött, és mondom, így a szemeivel hol a pókot nézte a sarokban, hol a cipőjét. Legördült az első izzadságcsepp, miközben baromi gazdag, és mindenki azt hiszi, hogy mindent megtehet, hát nem! És tudod, miért nem? Mert baromi szar dolog gyáván leélni szolgaként egy életet.”

Pesty László szerint előkerülhetnek konkrét korrupciót bizonyító dokumentumok, hangfelvételek, videók. A bizonyítékok most a szervereken vannak. Azt mondja: „kilenc az egyhez fogadom, hogy hamarosan, a következő négy hónapban nagyon sok bizonyíték nyilvánosságra fog kerülni, (..). Szeptember, október, november, december, mondjuk azt, karácsonyig. Lesz, akinek a karácsonyfa alá fogjuk odatenni. Szép karácsony lesz.”

Most nem kis meglepetésre az Indexnek megszólalt Szíjj László, az interjúban bizony érintették Pesty László kijelentéseit is. Arra kérdésre, hogy tényleg találkozott e Pestyvel, és ha igen, miről és mit beszéltek Szíjj a következőt válaszolta:

Az ténykérdés, hogy Pesty Lászlóval talán 2021 végén, 2022 elején találkoztam személyesen. Ezt a találkozót ő kezdeményezte, főként azért, mivel a tevékenységéhez konkrétan meghatározott összegű támogatást kívánt kérni tőlünk.

Én őt tisztelettel fogadtam, több témáról is szót ejtettünk, emlékeim szerint még egy építőipari vállalkozás mellett is próbált egyfajta lobbitevékenységet folytatni, azonban végül úgy döntöttünk, hogy a tevékenységet nem fogjuk támogatni. Ennek oka az volt, hogy a cégcsoportunk teljesen más területeken (sport, egészségügy) jelentős támogatásokat nyújt, és ezen nem akarunk változtatni.

Majd az Index arra is rákérdezett, hogy Pesty több interjúban is zsarolásról beszél, mivel vádolja pontosan Önt? Melyik ez az építőipari vállalkozás? Amire Szíjj elég szűkszavúan csak ennyit mondott: Rágalmakra és vádaskodásra nem szeretnék reagálni, a korábban elmondottak a tények. Ezzel kapcsolatban most nem szeretnék további részletet megosztani a nyilvánossággal.

Az ügyben amúgy megszólalt Orbán Balázs, Orbán Viktor politikai igazgatója is, aki médiahacknek tekinti Pesty László nyilatkozatait a „lölö-jelenségről”, amely nyilatkozatokban az ősfideszes dokumentumfilmes egyebek közt bizonyítékokat is ígért köztörvényes bűncselekményekről.

Mondjuk az biztos, hogy van miről elterelni bőven a figyelmet, ugyanis a magyar gazdaság konkrétan romokban van, de hogy ekkora lenne a baj, hogy már fideszeseknek kell köpködniük egymást a nyilvánost térben, hogy ez ne látszódjon? Minden esetre, hogy pontosan mi van emögött azt nem tudjuk, annyi biztos ki fog ez derülni.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: