Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Molnár Zsolt pártigazgató felhívta a kormány figyelmét a közlekedésbiztonság javításának fontosságára. Az MSZP országgyűlési képviselője kifejtette, a kormány kezében van a lehetőség a közúti halálesetek számának redukálására, ő maga pedig számos javaslatot fogalmazott meg a nyár folyamán, melyek ezt segítenék elő.

„Mi, szociáldemokraták, magyar szociáldemokraták az élet védelmét tartjuk a legfontosabbnak” – kezdte keddi napirend előtti felszólalását Molnár Zsolt, aki hozzátette, talán azon kevés dolgok egyike az élet védelmének fontossága, melyben minden parlamenti képviselő egyetért. Azonban a kormánynak ebben kiemelten nagy felelőssége van, hiszen ők vannak abban a helyzetben, hogy komplexen kezeljék ezt a kérdést.

Az MSZP pártigazgatója elmondta, a közutakon végbemenő technikai fejlődés egy olyan helyzetet állított elő, hogy a jelenlegi viszonyok között nem lehet biztosítani a közlekedés biztonságát. Éppen ezért jogszabályváltozásra és egyéb intézkedésekre van szükség, hogy az emberi életet meg lehessen óvni. A változás szükségességét felismerte az Európai Unió, valamint számos szakértő is, azonban érdemes sorra venni, miket javasol az EU, valamint miket tett a kormány és milyen kezdeményezésekkel élt a Magyar Szocialista Párt.

A szocialista országgyűlési képviselő kifejtette, az uniós javaslat jelenlegi formájában nem támogatható, az igaz, hogy szükség van különböző kategóriákra a jogosítvánnyal kapcsolatban, azonban rossz következtetéseket vont le az EU. Molnár Zsolt elmondta, nem sebességhatárhoz vagy súlykategóriákhoz kell kötni a jogosítványkategóriákat. A kormány intézkedései sem érnek sokat, az ugyan „jó dolog, de kevés”, hogy az osztályfőnöki órákon lehet majd hallani KRESZ-ről, ehhez hasonlóan az is pozitív, de nem elégséges, hogy ingyenessé tennék a B-kategóriás jogosítványszerzést a szakközépiskolákban és a gimnáziumban tanulóknak.

Az MSZP pártigazgatója elmondta, pártja érzi a felelősséget, ezért – ha nem is a kormánynak – de segíteni szeretne, így olyan javaslatokat tett, melyek felelős politikushoz méltóak. Molnár Zsolt elmondta, szükséges a Btk. és a szabálysértési törvény megváltoztatása, hiszen azok nem tartottak lépést azzal az igénnyel, fejlődéssel és kihívással, melyet a közlekedés fejlődése okozott. Ma már sokan notóriusan szembe helyezkednek a törvénnyel, a közösségi érdekkel és veszélyeztetik mások életét. Éppen ezért szükséges a közúti veszélyeztetés és a veszélyhelyzet fogalmának a Büntető Törvénykönyven belüli pontosítása, beemelése.

Molnár Zsolt elmondta, szükséges különböző kategóriák felállítása is. Korábbi javaslatával sokan egyetértenek, miszerint a 400 lóerő teljesítményt meghaladó autók vezetéséhez külön képzés, pszichológiai teszt és 5 éves, közlekedési bűncselekményektől mentes jogosítvány szükséges. Emellett a szocialista politikus szerint szükség van a kezdő sofőrök esetében is ésszerű korlátozásokat hozni, hiszen megfelelő rutin nélkül egy 200 lóerő feletti autó vezetése „irreális kihívást jelent”.

„Tehát itt és most cselekvésre van szükség, nem lehet tétlenül nézni, hogy ennyien halnak meg a közutakon, ennyi baleset történik, és ezek egy része kivédhető” – fogalmazott az MSZP országgyűlési képviselője. Hozzátette, balesetek sajnos mindig is voltak és valószínűleg lesznek is, azonban ezek számának redukálására van lehetőség, el lehet oda jutni, hogy biztonságosabb legyen a közúti közlekedés. Példaként említette, hogy ha a kormány megfogadná a javaslatokat, akkor az is elérhető lenne, hogy stresszmentesen, az ittas, agresszív vagy büntetőfékező sofőröktől mentesen le lehessen jutni például a Balatonra szabadstrandolni, utalt a Balaton ingyenes használatáért vívott küzdelmére is Molnár Zsolt.

„Önöké a felelősség, mi letettünk egy javaslatot, eldönthetik, hogy az élet oldalán állnak vagy pedig kicsinyes politikai érdekekből húzzák az időt, ami emberi életekbe kerülhet” – fogalmazott Molnár Zsolt. Az MSZP pártigazgatója végezetül hozzátette, ez nem egy rendészeti kérdés, nem több traffipaxot vagy több közlekedési ellenőrzést sürget, hanem egy komplex megoldást.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: