Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bár az ellenzékinek mondott média remekül élcelődik Kocsis Mátén, hogy Gulyás Márton, a Partizán vloggerének egy 7 évvel ezelőtti svéd sajtónak tett nyilatkozata, miatt nem akarja támogatni a Fidesz Svédország NATO-csatlakozását, de itt egészen másról lehet szó valójában.

Gulyás Márton és a Partizán túl nagyra nőt, sokan nézik őket, de ha éppen nem rájuk kattint a Youtubera tévedt internetező, akkor óhatatlanul belebotlik a Fókuszcsoportba, a Jól van ez így-be, Dave világába vagy Kuhár Bencébe.

S még hosszasan lehetne sorolni a kormány politikájával szemben kritikus videós műhelyeket. Tényleg valójában Kocsis Máté kirohanása Gulyás Márton ellen a svédekről szólna?

Csodálattal nézhetjük azt a naivitást, ami ahhoz kell, hogy valaki elhiggye, hogy  Orbánékat komolyan érdekli, hogy mit mondott róluk a több ezer kilométerre lévő svéd királyi tévé 1-es csatornája… 7 évvel ezelőtt.

Nyilván ez egy ürügy, amit arra hasznának fel, hogy hazavágják teljesen a magyar Youtube nyilvánosságot. Ugyanis Kocsis Máté nyilatkozatának lényegi része ez volt:  szuverenitásvédelmi törvénycsomagot nyújtunk be a külföldről finanszírozott újságírók ellen.

Sokan nyilván nem ismerik a Youtube működését, miért éri meg valakinek erre a platformra videókat készíteni? Roppant egyszerű a modell: készítesz egy videót, feltöltöd, a Youtube pedig a videódba hirdetéseket tesz. A megnézett hirdetésekből származó bevétel egyrészét a Youtube a videósnak adja, a másik része marad csak a Youtubenál.

Mivel a Youtube egy amerikai cég, így máris az összes Youtube videógyáros külföldről finanszírozott újságírónak számít. Teljesen mindegy, hogy ő autószerelős videókat készít, vagy épp lakberendezőset, mindegyik videósnak a tartalma utáni bevétele egy külföldi cégtől fog származni.

Most mindenki azt gondolja, hogy ezt nem lehet megoldani a XXI. században. A törvénycsomag részleteit még nem ismerjük persze, de a Fideszt igen, biztosak lehetünk benne, hogy roppant kreatívak lesznek aljasságban. Tippeket meg nem szeretnék adni, de ha akarják meg fogják oldani.

S ne legyünk naivak nem csak annyi lesz abban a törvénybe, hogy ki kell írni a videó elejére, hogy külföldről finanszírozott tartalom, hanem olyan törvény lesz az, ami teljesen hazavágja a magyar Youtube-ot. Mi szóltunk. Ti meg nagy újságírókáim ébredjetek, de ne későn, mint szoktatok…


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: