Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A K-Monitor a Belügyminisztériumtól kellett kiperelnie az adatokat. Így kiderült, hogy a Bayer Zsolt felesége által vezetett Vérellátó Szolgálat milliárdokért vett PCR-teszteket Bayerné ismerőseinek cégétől- írja az Átlátszó

 

Csak azután voltak kiadni a botrányos szerződéssel kapcsolatosa, adatokat miután a K-Monitor a Belügyminisztériumot bíróság elé vitte és elbukták a pert. Pedig korábban az Átlátszó közadatigénylésben kérte a szerződést, amire az Vérellátó Szolgálat, Bayerné Dr. Matusovits Andrea 30 nap elteltével azzal pattintotta le az újságírókat, hogy mivel az „kétséget kizáróan nem azonosítható be”, nem tudják kiadni.

Most kiderült, hogy alapos oka volt a titkolódzásra Bayer Zsolt feleségének: ugyanis,  felmentést kapott a közbeszerzés alól az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), így szerződtek 18,2 milliárd forintért „SARS-CoV-2 vizsgálatokhoz szükséges tesztek, tesztelés és mintavételhez, mintakezeléshez szükséges eszközök és szolgáltatások beszerzésére” a járvány idején.

A Vérellátó 2021 áprilisában szerződött a Vascular Venture Kft.-vel 1 millió PCR-tesztre, darabonként nettó 16 280 forintért, összesen nettó 16,28 (bruttó 17,1) milliárd forintért.
Az Átlátszó azt írja, ez a 18,2 milliárdos tétel része annak a 722 milliárd forintnak, amit a koronavírus-járvány alatt a kormány közbeszerzés nélkül költött el.

A portál azt is megjegyzi, hogy a Vérellátónál egyébként évente negyedmilliónál kevesebb véradó jelenik meg, vagyis az 1 millió PCR-teszt vásárlása nem tűnik indokoltnak.

Még 2020-ban a Válasz Online írt a Vascular Plazma Kft. és Bayer Zsolt felesége közötti kapcsolatról (Bayerné dr. Matusovits Andrea és a Vascular korábbi tulajdonosai ugyanazon a szegedi orvosi karon végeztek), amit a kormányközeli publicista felesége bíróságra vitt, de a pert elbukta.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: