Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tovább csökkent a Fidesz népszerűsége, azonban ebből az ellenzék nem tudott profitálni, ugyanis egyre több választó nem talál magának pártot, egyéves csúcson a bizonytalanok aránya – ez derült ki a Republikon Intézet szeptemberi pártpreferencia-kutatásából, amit a Telexen ismertettek először.

Folytatódott a Fidesz népszerűségvesztése szeptemberben, a Republikon felmérése szerint a teljes népesség körében egy százalékpontot veszített a kormánypárt, ami egy rekord. Ugyanis 30 százalék alá került a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében így 29 százalékon állnak.

Most a legnagyobb tábor a bizonytalanok tábora:  háromból egy választónak (32 százalék) nincs pártja, azaz ma többen tartoznak a bizonytalanok táborához, mint ahányan a Fideszre szavaznának.

A legerősebb ellenzéki párt továbbra is a DK, a a teljes népesség körében azonban ők sem tudták növelni a támogatottságukat (12 százalék) augusztushoz képest. A pártválasztók körében egy százalékpontos elmozdulást (18 százalék) ugyan fel tudnak mutatni, de ez még messze elmarad Gyurcsány Ferenc tavaly szeptember várakozásaitól.

Szeptemberben ismét beelőzte a Mi Hazánk Mozgalom a Momentumot, a Republikon kutatása szerint a teljes népesség körében 7, a pártválasztók között pedig 10 százalékon állnak Toroczkai Lászlóék. A tízszázalékos plafont az elmúlt egy évben nem tudta átugrani a Mi Hazánk, de két hónapja tartják ezt a szintet.

Az MSZP az augusztusi mélypont (4 százalék) után a Republikon szeptemberi felmérése szerint ismét átlépte a parlamenti küszöböt a pártválasztók körében (5 százalék), a teljes népességben pedig változatlanul 3 százalékon állnak a szocialisták.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: