Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A lengyelországi választások komoly pofon volt Orbán Viktornak. Ráadásul a pártban most elemzés és elszámoltatás zajlik, és a kudarc felelőseit keresik. A lengyel Polityka nevű lap részletes cikket közölt a pártban zajló eseményekről. Felmerült a kérdés: Orbán Viktor emberei okozták a bukást? – szemlézte a cikket a Telex.

Minden jel szerint csak mi magyarok esszük meg azt az aljas és gyűlölködésre épülő  politikát, amit Magyarországon a Fidesz folytat. Lengyel testvéreink nem szerették volna, ha hazájuk egy politikai posvány legyen. A PIS-ben a választási bukás egyik magyarázata, az Orbáni politika erőltetése volt.

Polityka nevű lap cikkében arról ír, hogy ez volt az első olyan választás, amikor konkrétan a Fidesz és Orbán Viktor tanácsadói dolgozhattak egy kampányon. A PiS elnöke, Jarosław Kaczyński határozottan hitt abban, hogy a kibővített stáb és a magyar ötletek vezetnek sikerre.

A lap nem nevezi meg, konkrétan kiktől kaptak információkat és tanácsokat, de úgy érveltek, hogy a Magyarországon bevált módszereket csak le kell fordítani és integrálni.

Ám minden az ellenkezőjére sült el: nem nyertünk új szavazókat, csak hisztériát keltettünk a PiS-ellenes szavazókban – mondta a lapnak egy bennfentes.

A magyar receptet alkalmazták akkor is, amikor a rivális pártvezér, Donald Tusk elleni támadásokat elkezdték csúcsra járatni. A Tusk elleni lejáratás jobban felbőszítette az ellenzéki érzelmű szavazókat, őket jobban mozgósította.

Ennek az Orbáni gyűlölködő politikának lett a végeredménye az, hogy a részvételi arány rekordmagas volt, az 1989 utáni lengyel választások történetében még soha nem járultak ennyien az urnákhoz, a lengyel emberek közel háromnegyede, 74,38 százaléka fejezete ki a véleményét.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: