Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gulyás Gergely, a Fidesz minisztere az RTL kamerái előtt elismerte, azt amit az ellenzék régóta mond, hogy  a földgáz piaci árának köbméterenkénti 767 forintos költségénél, a kormány olcsóbban veszi a földgázt. Egyes számítások szerint ennek hatodáért is kaphatja a gázt a kormány.

Kiderült, hogy a magyar emberekkel és vállalkozásokkal indokolatlanul fizetett a Fidesz ilyen magas rezsiköltségeket. Ugyanis a gáz piaci ára köbméterenként 767 forint, csakhogy a szakemberek számítása szerint augusztusban például csupán 128 forintért érkezett Magyarországra az földgáz köbmétere – számol be az RTL Híradó.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely pedig meg is erősítette ezt a az RTL Híradónak. A kormány jelenleg olcsóbban veszi a gázt, mint amennyi az úgynevezett „piaci ár”.

Ennek ellenére a Fidesz kitart a magasabb földgáz ár mellett. A miniszter az RTL kérdésére azt is elmondta: decemberig biztosan nem változtatnak a gáz lakossági árán. Mint a Kormányinfón elhangzott, december 31-ig vizsgálják felül csak az árakat.

Mindeközben kijött az Eurostat legfrissebb adata a földgáz és villamos energia árakról. Ebből kiderül, hogy bár a lakossági gáz és elektromos árak hazánkban olcsónak mondhatók, addig ez már nem igaz a vállalkozásokat sújtó energiaárakra.

Magyarországon volt messze a legmagasabb a villamos energia ára az Európai Unióban a közepes és nagyvállalati fogyasztók körében az idei első félévben. A villamos energia mellett a vállalati gázáraknál is kirívó volt a helyzet az idei első félévben.

Az erről szolló elemezés jelzi, hogy ez  bizonyára hatással volt az árazási magatartásukra, és Európa legmagasabb inflációs rátájára is. Magyarul a valóságban ezért lett minden ilyen drága a boltokban.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: