Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Közzétette a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) 2023 második negyedévének auditált számait a hang.hu- szúrta ki a Media1. Az adatokból kiderül, hogy a Fidesz-közeli megyei lapok olvasottsága brutális zuhanásnak indult

A kivétel nélkül a fideszes médialapítvány, a KESMA alá tartozó megyei napilapok az elmúlt negyedévben összesen csaknem 6.500 olvasót veszítettek, de ha a 2019-es eredményekhez hasonlítjuk őket, ennél drasztikusabb a zuhanás: tíz olvasóból elveszítettek négyet – derül ki a hang.hu által közzétett MATESZ-es adatokból.

A bulvárlapok kategóriájában is a Fidesz közeli Mediaworks egyik kiadványa a negatív rekord birtokosa: a Hot! negyedév alatt elvesztette az olvasói több mint nyolc százalékát. Ebben a szegmensben nagyjából tízezer fizető olvasó tűnt el kilencven nap alatt, ha pedig 2019-hez viszonyítunk, a Best, a Bors, a Story és a Vasárnapi Blikk példányszámai gyakorlatilag lefeleződtek.

A közéleti lapok kategóriájában a Forbes üzleti havilap 15 százalékos zuhanást volt kénytelen elszenvedni az eladásokban, ezzel a negyedév abszolút rekordere lett. A kormánypárti Magyar Demokrata lényegében tartja a példányszámát, három százék fölötti értékben esett viszont a Mediaworks által kiadott Szabad Föld, valamint a Vasárnap Reggel is. A Népszava eladásai 2,52 százalékot csökkentek három hónap alatt. A HVG 1,74 százalékos esést produkált.

A Magyar Hang nem auditáltatja magát, a számaikat viszont nyilvánosságra hozták: e szerint lényegében 2019 óta stabil az eladott példányszáma, a legutóbbi negyedévben 10.450 volt, ami mindössze 0,38 százalékos (40 példány) csökkenés az idei év első negyedévéhez képest.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: