Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A magyar média gyakran állítja be Orbán Viktort úgy, hogy az amerikai jobboldal egyik nagy példaképe. Most a Telexen jelent meg egy írás, amiből kiderül, hogy az amerikai jobboldal egy részének vállalhatatlan Orbán.

Még 2022-ben nagy port kavart amikor az amerikai jobboldali TV a Foxnews páros lábbal kitette az ismert jobboldali véleményvezért Tucker Carlson-t. Most Újabb beszámolók jelentek meg Tucker Carlson leváltásáról. Ebben pedig arról is szó van, hogy a műsorvezető magyarországi látogatása is a kirúgása mellett szól.

Stelter beszámolója arra utal, hogy Carlson már az áprilisi távozása előtt is évekig vitában állt a Fox News vezetőivel. Állítása alapján az amerikai hírcsatorna egyik vezetője szerint Carlson szándékosan provokálta feletteseit, amikor 2021-ben az engedélyük nélkül hozta el a Tucker Carlson Tonight című műsort Budapestre.

A külföldi tartózkodása Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott beszélgetéssel zárult, amelyben Carlson dicsérte őt a bevándorlásellenes, nacionalista hozzáállásáért. Emellett Carlson felszólalt az MCC Feszten is.

A huffpost.com cikkében a könyvrészlet alapján arról ír, hogy Tucker Carlson nem engedélyezett utazása lehetett a fordulópont a Fox News vezetői számára, akik már akkor is úgy érezték, hogy a műsorvezető „erősen kacérkodik a tekintélyelvűséggel”.

Kötélhúzás zajlott a jóhiszemű emberek és minden párt között, akik meg akarták védeni az amerikai demokráciát, illetve a kötél másik oldalán állók között. A másik oldal a tekintélyelvű irányába próbált elindulni. Carlson 2021-es, nem engedélyezett magyarországi útja minden bizonnyal az utóbbi kategóriába tartozott. Carlson a műsorát Orbán Viktor egyre autokratikusabb, patriarchális nemzetének reklámává tette – írta Stalter.

A Fox News egykori főszereplője 2023-ban majdnem visszatért Magyarországra a CPAC Budapestre, de ehelyett egy videóüzenetet küldött, miután a hírcsatorna egyik felsőbb vezetője állítólag megfékezte.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: