Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bod Péter, a Népszava szegedi tudósítója volt a vendég a Klubrádió Azt beszélik című műsorában, ahol elég ősszinten beszélt egy újabb fontos MÁV vonalain tapasztalható állapotokról. A Szeged-Budapest vonalon, már az órás késések is előfordulnak.

Miközben a sportlétesítmények fejlődtek, a vonatközlekedés színvonala nem javult. Régi lemez, hogy rossz a szolgáltatás – mondta Bod Péter, a Népszava szegedi tudósítója, a Klubrádióban.

Az újságíró szerint „olyan mintha megállt volna az idő” a Szeged-Budapest vonalon: ötven éve nem csökkent a 2 óra 22 perces menetidő és a menetrend betartásával is vannak gondok.

Bod Péter kifejtette, hogy egy dolog, hogy szokványos a 15-20 perces késés, de egy ideje órás – másfél órás is előfordul. Ennek ellenére az utasforgalom elég nagy – meséli Bod, hozzátéve, hogy ő maga is nagyjából harmincszor utazott a viszonylaton az elmúlt három hónapban.

Az újságíró arról is beszámolt, hogy volt olyan, hogy eleve 47 perces késéssel indultunk el Szegedről, majd menetközben közölték, hogy le kell szállnia mindenkinek és megvárni a következő vonatot, mind a két járat tömve volt, így aztán mondhatni calcuttai jelenetek alkultak ki, talán épp csak a vonat tetején nem ültek utasok – mondta el a tudósító.

Bod Péter számár világos lett, hogy ez nem egyedi jelenség, mert az utastársak elmesélték neki, ők többször átélték ugyanezt, az elmúlt időszakban.

Az újságíró a beszélgetésben leszögezte, összeomlás közeli állapotban van a vasút, szerintem a MÁV-osok hősiességén múlik, hogy még úgy ahogy működik. Bod utánanézett a 2023-as és 2024-es költségvetésben: gyakorlatilag megfeleződött a vasúti fejlesztésekre szánt összeg.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: