Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Eger a magyar városok közül fontos jelentőséggel bír, a nagy múltú város történelmén és hagyományain túl Heves megye székhelye is. A városban egy ideje komoly problémákkal küzd a Fidesz, most hivatalosan is kettészakad az Orbán-párt.

Ahogy a HírHugó is beszámolt róla 2023. áprilisában azzal volt tele a sajtó, hogy a Fidesz egri szervezetén belül dúló hatalmi harcok igencsak eszkalálódtak és az Orbán-párt feloszlatta az egri szervezetét.

A hatalmi harcok koránt sem voltak csendesek,  Pajtók Gábor fideszes országgyűlési képviselő és Oroján Sándor, a Fidesz egri frakcióvezetője között lett finoman szólva is puskaporos a hangulat. Olyannyira, hogy Pajtók nyilvánosan is leárulózta Orojánt.

A szervezet feloszlatással Pajtók Gábor győzött és Oroján Sándor kiszorult a Fideszből, azonban nem maradt tétlen, a legfrissebb hírek szerint egy helyi közéleti egyesületet alapításában vett részt.

Az Orbán-pártból kiebrudalt egri fideszes, a héten jelentette be, hogy  az Egerért Most Egyesület néven zászlót bontanak és képviselő-jelöltekkel és polgármester-jelöltekkel is indulnak a 2024-es önkormányzati választáson. Az egyesület polgármester-jelöltje nem más lesz, mint Oroján Sándor- írja az egriugyek.hu

Nem csak Eger az egyetlen város, ahol a 2022-es országgyűlési választásokon után helyi pártszakadáshoz vezetettek a folyamatok. Győrben Borkai Zsolt a város korábbi fideszes polgármestere jelentette be, hogy elindul egy egyesület színeiben a polgármesteri tisztségért.

Míg Csepelen Németh Szilárd szorította ki a kerület fideszes polgármesterét a pártból, itt is olyan információk vannak, hogy a Fideszből kizárt polgármester egy ellencsapattal neki fog vágni a 2024-es önkormányzati választásoknak.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: