Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elhunyt DJ Palotai, azaz Palotai Zsolt a magyar zenei élet legendás lemezlovasa. Drámaian éppen halála napján kapott rangos díjat Budapesttől, a Pro Cultura Urbis elismerést. 

62 éves korában meghalt Palotai Zsolt, vagyis DJ Palotai, az egyik legismertebb magyar underground dj, írja a Magyar Hang.

Palotai a magyar elektronikus zene legendás alakja volt, akinek a neve összefonódott a Tilos Rádióval is. Palotaira az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat egyik legfontosabb meghonosítójaként tekintettek, a kilencvenes évek zenéjének meghatározó szereplője volt.

A Telex azt írja, hogy a dj éppen halála napján kapott rangos díjat Budapesttől, a Pro Cultura Urbis elismeréseben részesítették Budapest zenei életében végzett több évtizedes munkássága, a magyar underground kultúrára gyakorolt megkerülhetetlen hatásának elismeréseként.

Az ismert lemezlovassal csupán néhány napja jelent meg egy nagyinterjú az RTL.hu-n. Palotai ebben arról beszélt, hogy a kétezres évek zenéi és a maiak között az a legnagyobb különbség, hogy a mostaniak sokkal szomorúbbak. „Nincs jövő. Ezt érzed”, fogalmazott. Azt is mondta, a hangulat most szerinte kicsit rosszabb, mint 1989 előtt volt. „Én mindig azt gondoltam, hogy az én életemben három dolog sose fog megváltozni, a rendszer meg az oroszok és az időjárás.

Amikor kérdezik, hogy mit csináltunk ’89 előtt, akkor azt szoktam mondani, hogy vártuk, hogy teljen az idő. Mintha most is ezt érezném. A különbség annyi, hogy akkor annak ellenére, hogy azt gondoltam, sose fog ez megváltozni, mindig egy kicsit jobb volt, tehát mentünk ki belőle. Most még mindig megyünk befelé, és nem a végét nem látjuk, hanem szinte semmit, tehát még a fényt sem az alagút végén” – fejtette ki a DJ.

Palotai az interjúban elmondta azt is, belső emigrációban van, és mióta a Tilost hozzá kötik, neki sok esélye már nincs. Hozzátette azt is, hogy mostanra kivándorolt a közönsége fele, és mióta nincsenek saját bulijai, jóval nehezebb a helyzet, alig maradt hely játszani, és ahol lehetne, ott esélye sincs.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: