Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az SZDI megrendelésére Závecz Research által készített kutatásból kiderül, hogy drámai következményei lesznek annak, hogy az ellenzéki pártok külön indulnak 2024-es Európa Parlamenti választásokon.

Nagyon durván szembemennek a választóik akaratával azok az ellenzéki pártok, amelyek nem hajlandóak részt venni egy közös ellenzéki lista állításában a 2024-es Európai Uniós választásokra- ez derül ki a Závecz Research által készített kutatásból, melyet november elején készítettek

A kutatás szerint 81%-ra nőtt az együttes indulást támogató ellenzéki szavazók száma a június végén mért 73%-ról. Az MSZP, a DK és a MOMENTUM szavazói körében is az így
gondolkodók aránya meghaladja a 80%-ot. (MOMENTUM – 87%; DK – 84%; MSZP –
82%, Párbeszéd – 80%). Az LMP támogatóinak 75, a Jobbik híveinek 68 százaléka szerint kellene, az ellenzéki pártoknak közös listán indulniuk.

A kutatásból az is kiderül, hogy nem igazak azok az érvek, hogy az ellenzéki lista jelentős mennyiségű szavazót veszítene, az ellenzéki szavazók 94 százaléka biztosan erre a listára voksolna.

Azonban a közös lista lényegesen több mandátumot eredményezne az ellenzéknek, sőt hibahatáron belül le is győzhetnék az Orbán-pártot:

A felmérés szerint a választópolgárok 35%-a az együtt induló demokratikus ellenzéki pártok listájára adná szavazatát. A FIDESZ-KDNP listáját a választópolgárok 34%-a választaná.  Ily módon az ellenzéki lista 11 képviselőt küldhetne Brüsszelbe, a FIDESZ-KDNP közös lista 9 mandátumot érne, a Mi Hazánk választóit egy politikusuk képviselné az Európai Parlamentben.

Drámai mértékben változik a helyzet, ha külön listák vannak, ugyanis abban az esetben akkor a Demokratikus Koalíció 3, a MOMENTUM és az MSZP 1-1 képviselői mandátumra
számíthat. A többi ellenzéki párt nem nyer mandátumot. 15 politikus képviselheti a
FIDESZ-KDNP, 1 a Mi Hazánk támogatóit Brüsszelben.

Magyarul ha közös lista van, akkor 11 mandátuma van az ellenzéknek, ha külön listák vannak, akkor csupán 5 mandátumot megszerezni a mindösszesen. Ez a helyzet iskolapéldája annak, amikor a választók pontosabban tudják, hogy mi lenne a helyes politikai magatartás, mint az ellenzéki pártvezetők.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: