Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap megtörtént a bejelentés, hogy a DK és az MSZP országos szinten kötött megállapodást egymással a 2024-es önkormányzati választásokra. Közben ennek azért van nagy jelentősége, mert a Závecz Research több fővárosi kerületben is mérte a pártok támogatottságát, és az DK-MSZP szövetség önmagában is képes lenne megszorongatni a Fideszt.

Tegnap már beszámoltunk arról az Újpesten készült Závecz Research kutatásról, mely azt mutatta ki, hogyha az MSZP és a DK összefog már az is szűken de a Fidesz bukását eredményezi a kerületben.

A két baloldali párt vélhetően azt ismerte fel és ezért is kötött megállapodást, hogy együtt képesek az ellenzéki szavazók zömét reprezentálni, ha a DK-MSZP szövetség létrejön egy igen komoly ellenzéki centrum keletkezik.

Tegnap megtörtén a bejelentés, hogy megszületett a DK választási megállapodása az MSZP-vel, mely Budapestre és “az egész országban számos településre kiterjed”. A DK-MSZP szerződés “többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban” és számos más településen is közös polgármester-jelöltet indítanak a pártok.

Így a főváros II. kerületében Örsi Gergely, Óbudán Kiss László, Erzsébetvárosban Nidermüller Péter, Újbudán László Imre, XIII. kerületben Tóth József, Zuglóban Horváth Csaba, XV. kerületben Cserdiné Németh Angéla, XVIII. kerületbe Szaniszló Sándor, és Kispesten Gajda Péter újrázhat.

A megállapodás érdekessége, hogy Újpesten az MSZP a DK-s Trippon Norbert mögé állt be, a kerületben még 2019-ben a Momentum állíthatott polgármester jelöltet. Több olyan kerületben is megállapodott a párt, ahol jelenleg még fideszes polgármester van:

Ennek értelmében a Kőbányán a DK egyik árnyékminisztere Mustó Géza lehet a közös jelölt, míg a XVII. kerületben Lukoczki Károly önkormányzati képviselő, Pesterzsébeten Fekete Katalin, Csepelen Paál Géza, Budafok-Tétényben pedig Perlai Zoltán mögé sorakozott fel a DK és az MSZP.

A megyei jogú városok jelentős részében is megállapodott a két párt: Szegeden Botka László, Érden Csőzik László, Kaposváron Pintér Attila, Nagykanizsán Horváth Jácint, Nyíregyházán Jeszenszki András, Pécsen Péterffy Attila, Salgótarjánban Fekete Zsolt, Szolnokon Győrfi Mihály, Szombathelyen Neményi András, Tatabányán Szűcsné Posztovics Ilona, Veszprémben Hartmann Ferenc fog megmérkőzni az DK MSZP színeiben a Fidesszel szemben.

Nyitott kérdés maradt tehát így még, Győr, Sopron, Esztergom, Székesfehérvár, Dunaújváros, Zalaegerszeg, Szekszárd, Békéscsaba, Kecskemét, Eger, Debrecen, Miskolc és Hódmezővásárhely.

A további más városok és falvak tekintetében is született megállapodás, Ajka, Celldömölk, Dunakeszi, Esztergályhorváti, Gyöngyös, Győrtelek, Hajdúnánás, Kalocsa, Kazincbarcika, Kerepes, Kistarcsa, Komló, Nyírbátor, Oroszlány, Pápa, Petrivente, Polgár, Szigetvár, Sződliget, Tiszaújváros, Tököl, Várpalota és Zalaszentgróton is közös támogatással állítanak jelöltet.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: