Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szász Júlia, a Nemzeti Színház színésze a Rómeó és Júlia című előadáson sérült meg súlyosan. Hosszas kórházi kezelés után ismét visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára- írja az Index

„Visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára Szász Júlia. A Nemzeti Színház művészének állapota stabil de a mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt. Várhatóan hamarosan elhagyhatja a Traumatológiai Klinikát” – közölte a Semmelweis Egyetem.

A művészt a múlt héten engedték haza a kórházból, azt követően, hogy november elején súlyos balesetet szenvedett a Nemzeti Színházban.

Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót november elején érte baleset, amely a színpad és kulisszák határán történt. A két művész a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedhettek, hogy több hónapig is eltarthat teljes felépülésük.

A díszlet felépítése a Nemzeti Színház oldalán lévő képeken is látható. A baleset hatására Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti Színház éléről, lemondását Csák János kultúráért is felelős miniszter azonban nem fogadta el.

Az Index korábban azt is megírta, hogy a színházból többször jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak, a darab rendezőjének, hogy a díszlet életveszélyes.

A Nemzeti Színház szervezeti és működési szabályzata szerint a vezérigazgató „felelősségi körében gondoskodik a művészeti munka tárgyi, személyi és szervezeti feltételeiről”, és felelősséggel tartozik az egyes munkaterületek felügyeletéért. A Nemzeti Színház azt is közölte, hogy a baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van. A vizsgálatnak ki kell terjednie a felelősség kérdésére, hiszen ilyen súlyos baleset még nem történt a magyar színházi világban, emberélet került veszélybe.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: