Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A HírHugó ma reggel számolt be, hogy hatalmas konfliktusokat okoz Momentumon belül a Donáth Anna által meghirdetett  DK és annak elnökével szemben meghirdetett retorika. Információnk szerint a pártot teljesen szétfeszíti ez az irányváltás, ennek első jele, hogy hivatalosan is kilépett Baja polgármester a pártból.

Komoly belső harcok robbantak ki a Momentumon belül, miután Donáth Anna páros lábbal ált bele a legnagyobb ellenzéki pártba a DK-ba. Minden jel szerint azonban a legnagyobb károkat eddig saját pártján ejtette és nem a szövetségesén.

A Baja polgármestere Nyirati Klára, egy nyilvános fórumon mondta el, hogy nem ért egyet azzal, hogy pártja páros lábbal bele ált a DK-ba, sőt még azt is mondta, hogy a Momentum országos vezetése ezek után nem kívánatos számára.

A Momentum fegyelmi eljárást kezdeményezett az egyébként népszerű és sikeres polgármesterrel szemben, aki ezt a leszámolást nem várta meg, ma bejelentette, hogy kilép a pártból.

Nyirati Klára ahogy fogalmazott, Ő békét szeretne Baján, és függetlenként folytatja tovább. A 24.hu-nak így fogalmazott a polgármester: „2019-ben négy párt és civilek támogatásával lettem polgármester. A bajaiak továbbra is összefogást szeretnének az ellenzéken belül, ezt viszont nem tudom úgy képviselni és szolgálni, hogyha az egyik szövetséges párt ennyire élesen támadja a másikat. Ez a pártpolitikai konfliktus itt helyben is torzsalkodást szült, ezt szeretném most lezárni a kilépésemmel. Békét szeretnék helyben.

A 24.hu a cikke végén készített is egy összegzést a Momentum eddig „sikereiről”: a Momentumból a 2022-es parlamenti választás után távozott a sződligeti polgármester, Juhász Béla, illetve az Újpestet vezető Déri Tibor is (utóbbi a DK frakciójában folytatta pályafutását), illetve kilépett a pártból 2022 májusában Balogh Csaba gödi polgármester, aki az idén februárban aztán lemondott a Pest megyei város vezetéséről.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: