Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Momentumból kilépő bajai polgármester nem bánja, amit mondott, egyedül a megfogalmazását tartja túl élesnek – hangzott el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Nyirati Klára szerint az embereknek egyszerűen elege van az ellenzéki oldalon folyamatosan folyó pártharcokból.

Donáth Anna a Momentum arca, egy egész kampány is ráépült, ilyen tekintetben van rangja, és régóta fontos szereplője a Momentumnak, el kell ismerni azt is, hogy rengeteget dolgozik – szögezte le Nyirati Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Emlékeztetett, hogy Baján egy összefogásnak köszönhetően lett polgármester, és “ott helyben, vidéken, nekem őket kell képviselnem. Tehát a választók között vannak DK-szimpatizánsok, Momentum-szimpatizánsok, MSZP-sek, MMM-esek, jobbikosok” – sorolta. Kiemelte, hogy vidéken akivel együtt dolgoznak, baráti kapcsolatok alakulnak ki. “De nem az a lényeg, hogy melyik pártnak a tagja, hanem hogy tudunk együtt dolgozni, a város érdekeit képviseli vagy nem”.

Nyirati Klára szerint azzal, hogy összemosódik az EP- és az önkormányzati választás, az szembekerültek egymással az érdekek. Hiszen az EP-n minden párt meg akarja mutatni az “arcélét”, helyben viszont, ahol kevés egy kis párt támogatottsága, ott össze kell fogni – magyarázta.

“Én nem is a Momentumot hagyom cserben, hanem azt az irányvonalat, amely az összefogás ellen dolgozik most” – jegyezte meg. Bevallotta, hogy hetek óta kellemetlen pillanatokat okozott neki az a fajta kommunikáció, amit Donáth Annától hallani.

“Lépten-nyomon megállítottak Baján és azt kérdezték, hogyan számítasz a DK-s szimpatizánsok támogatására ezzel az irányvonallal?” – mondta el. Ambivalens érzésként írta le azt, hogy milyen volt a párthoz tartozni, ugyanakkor pedig a helyi érdekeket képviselni. Mint mondta, sok mindenkivel beszélgetett a kialakult helyzetről, de ez állítólag “nem nagyon jutott el a megfelelő fórumokra”.

Vidéken az embereknek elegük van a pártpolitizálásból, és kimutathatóan az összefogást akarják – magyarázta Nyirati Klára az adásban. Azt is bevallotta, hogy az összefogás szép elmélet, ami nehezen kivitelezhető, de Baján mégis sikerült elérniük ezt 2019-ben.

“Önmérséklettel, toleranciával, megértéssel. Én ennek a híve vagyok” – emelte ki. Szerinte néhány hónappal az önkormányzati választások előtt nem szabad olyan feszültséget szítani a vidéki kis pártok tagságában, amivel aztán elveszik ez a támogatottság.

“Csodákra lettünk volna képesek, ha nincsenek a pártharcok” – tekintett vissza az elmúlt 4 évre. “Lekapcsolták a villanyt” nála, sokkal szabadabban beszélt, de már nem bánja, ami történt, sőt: szükségszerűnek, törvényszerűnek nevezte azt. De a megfogalmazását utólag már túl élesnek tartja és úgy érzi, nem volt kedves, ellenben a valóságtartalmát, a beszéd lényegét fenntartja.

“Engem olyan sokszor hozott kínos helyzetbe az utóbbi pár hétben Annának a kirohanása a DK ellen, hogy nyilván egy felfokozott hangulatban voltam és nagyon szerettem volna megbékíteni az ott lévő DK-s szimpatizánsokat és elmondani azt, amit el is mondtam, hogy én ezzel nem értek egyet, én az összefogás pártján vagyok” – emlékezett vissza.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: