Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pikó András, Józsefváros ellenzéki polgármester a Facebookon osztotta meg a gondolatait arról, hogy a hamarosan 100. évét ünneplő Magyar Rádió egykori székházát megvédő szavazásról a Fidesz kivonult.

Pikó András VIII. kerületi polgármester osztotta meg Facebook-oldalán azt a fotót, amelyen látható, ahogyan a kerületi Fidesz képviselői távoznak egy közmeghallgatásról, mielőtt arról kellett volna szavazniuk, hogy változtatási tilalom alá vonják a Pázmány-fejlesztés által érintett épületeket- írja a 24.hu

A Magyar Rádió kilenc évvel ezelőtti, a Palotanegyedből való végleges elköltözése után a területet az állam 2020-ban a katolikus egyháznak adta át, hogy az annak jó részét lebontva a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új otthonát hozza ott létre.

Egy dolog erkölcstelennek lenni, másik dolog gyávának – írta Pikó András, aki bejelentette azt is, hogy a képviselők többsége a közmeghallgatás során a kivonulók hiányában is megszavazta a változtatási tilalmat. „A kezünkben levő eszközök korlátozottak, de nincs olyan, amivel ne élnénk. Mi élünk itt” – írta a politikus.

A bontásra nemrég kiírt közbeszerzés szerint a Pázmány Campus helyén, a Bródy Sándor utca – Pollack Mihály tér – Múzeum utca – Szentkirályi utca határolta területen majd 32 600 négyzetmétert tüntetnek el, ami 37 500 köbméter bontott anyagot eredményez majd. Az önkormányzat néhány héttel korábban egy határozattal ideiglenes védelem alá vette az épületegyüttest, hogy megakadályozza a bontást.

Erre válaszul a kormány visszamenőleges hatállyal rendeletben lehetetlenítette el, hogy kiemelt állami beruházások által érintett épületek esetében a helyi önkormányzat egyedi védettséget biztosíthasson.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: