Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Olaf Scholz német szövetségi kancellár elküldte Orbán Viktor miniszterelnököt kávézni az Ukrajnával folytatott uniós csatlakozási tárgyalások megkönnyítése érdekében.

 

Első pillantásra a német kancellár zseniális ötletének tűnhet, hogy elküldte Orbán Viktort egy gyors kávéra. Eközben a többi 26 állam- és kormányfő egyhangúlag megállapodott abban, hogy hivatalosan is megkezdik a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, amit a magyar miniszterelnök annyira meg akart akadályozni – így kezdte az uniós csúcsot értékelő elemzését a Spiegel, majd hozzátette: valójában ez lehet az Európai Unió eddigi legdrágább kávéja. A német lap aláhúzta: ironikus módon Scholz kávétrükkje még tovább növelte is a zsarolási veszélyt.

Ennek a bizonyítéka szerintük az, hogy a csúcstalálkozó második napján Orbán Viktor az Ukrajnának nyújtandó segélyek jövőbeni jóváhagyását attól tette függővé, hogy a jogállamisági aggályok miatt továbbra is befagyasztott uniós forrásokat (összesen 21 milliárd eurót) is fel kell szabadítani. A német lap ezt követően szó szerint így fogalmaz:

Orbán Viktor nyíltan aláássa az Európai Unió biztonságpolitikáját egy számára egzisztenciális kérdésben. Már nem is próbálja elkerülni azt a látszatot, hogy Putyin akaratát teljesíti. Orbán Viktor még az amerikai szenátus republikánus képviselőinél is lobbizott, hogy állítsák le az Ukrajnának nyújtott segélyeket.

Jól tudva, hogy ez valószínűleg Putyin katonai győzelmét jelentené. Az árulás nagy szó, de itt helyénvaló: Orbán az Európai Unió árulójává vált. Előbb magyar cégeket állított pellengérre az ukrán kormány, mert Oroszországban üzleteltek. Aztán az ukrajnai magyar kisebbség jogairól volt szó.

Aztán Orbán Viktor, akinek az országában az EU korrupcióellenes ügynökségének adatai szerint messze a legtöbb uniós forrást nyúlják le, komolyan panaszkodott az ukrajnai korrupcióra– állítja a lap.

Határozottan egy diktátor oldalán áll, aki erőszakkal akarja visszaszorítani a határokat Európa közepén. És hogy miért? Valószínűleg azt várja, hogy Putyin Ukrajna elleni agressziója sikeres lesz, és idejében a győztes oldalára akar állni.

Hiszen Orbánnak a jövőben is szüksége lesz az olcsó oroszországi gázra, amely nélkül »korrupt rendszerét« az összeomlás fenyegeti, különösen, ha az uniós támogatások a jövőben az eddiginél is szűkösebbek lesznek” – írják, majd végre kijelentik, amit végig sugallni akartak: egy ilyen országnak nincs helye az Európai Unióban.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: