Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP Rendszerváltást! csomagjának bérlakásprogramjáról, a már megvalósult beruházások sikeréről, valamint a már meglévő otthonok korszerűsítéséről is beszélt sajtótájékoztatóján Hiszékeny Dezső, az MSZP országgyűlési képviselője.

„Magyarországon a lakhatás egy valódi és súlyos probléma” – kezdte sajtótájékoztatóját Hiszékeny Dezső, aki elmondta, hogy a képviselői fogadóóráján is a választópolgárok jelentős része valamilyen lakhatási gonddal, problémával keresi fel.

A kormány a lakhatási válság kezelésére egyedül a CSOK programot indította, ez azonban csak a jómódúaknak segít, hiszen egy átlagos magyar számára elérhetetlen feltételeket támaszt a programban való tényleges részvétel.

„A valódi megoldás az, ha lakásokat építünk” – érvelt az MSZP országgyűlési képviselője. Állami bérlakásokat kell építeni ezerszám és országszerte. Igényesen megépített, korszerű és megfizethető áron bérelhető bérlakásokra van szükség, hiszen ez egy valódi megoldást jelenthetne egy átlag magyar számára is.

Az MSZP Rendszerváltást! programjában foglaltak megvalósíthatók, hiszen a párt javaslata nem példa nélküli. Hiszékeny Dezső emlékeztetett, hogy a választókerületében – a XIII. kerületben – az elmúlt években több száz önkormányzati bérlakást építettek. Ezt a fővárosi kerületet több mint 30 éve valódi szociáldemokrata vezetés irányítja, amely kiemelt figyelmet szentel a bérlakások építésére.

„Már 10 évvel ezelőtt úgynevezett passzívház is épült a kerületben, 100 lakásos bérlakásokat tartalmazó épület épült” – emlékeztetett Hiszékeny Dezső. Az ebben a házban élők kedvező, csupán 50-60 ezer forintos rezsit fizetnek, ráadásul nem havonta, hanem csak évente kell ennyit fizetni.

Az MSZP programja azokra is gondolt, akik jelenleg lakással ugyan rendelkeznek, de energetikailag nem korszerű az ingatlan, ahol élnek. Az MSZP 20 évvel ezelőtt a panelprogram keretén belül már bizonyította, hogy energetikailag korszerűvé lehet tenni ezeket a lakásokat is. Ehhez hasonlóan a hagyományos építési technológiával épült lakások esetében is biztosítani kell az újraszigetelést, korszerűsítést.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: