Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

2023-ban a Falusi Civil Alap hárommilliárdosra emelt keretének 9,4 százalékát kapta olyan községi szervezet, amelynek biztosan van fideszes kötődése – derül ki a Népszava gyűjtéséből

Megközelítőleg 280 millió forint értékben nyertek a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap pénzeiből a Fidesz-KDNP-s vagy a kormánypárthoz közel álló személyekhez köthető szervezetek. Mindez a teljes összeg 9,4 százaléka.

A nyertes vadásztársaságok között volt Semjén Zsolt, KDNP-s miniszterelnök-helyettes által elnökölt Gánti Vértes Vadásztársaság is: 7 millió forintot, tehát a lehető legmagasabb összeget nyerte idén. Lapunk kérdést küldött Semjén Zsoltnak, a miniszterelnökségi sajtóirodától kaptunk választ. Azt írták: a vadásztársaság az elnyert összegből lecseréli régi, műszakilag hibás gépjárművét.

Képviselők közül nem csak Semjén Zsolt örülhetett. Nyert a szintén kormánypárti Kovács Sándor egykori szervezete is, amit egy ideje felesége, Kovács Sándorné igazgat. A Jót s Jól a Szatmári Kistérségben Egyesület idén is 2 millió forintot kapott, akárcsak tavaly. 2020-ban viszont 6 milliót nyertek.

Kováccsal szemben egyébként 2020-ban a 24.hu cikke nyomán már volt rendőrségi nyomozás is, mert feleségének volt üzlettársa, Kovács barátja 1 milliárd forint értékben nyert különböző tendereket a Nyírségben, a politikus választókörzetéhez tartozó településeken.

Elégedett lehet Simonné Rizsák Ildikó, Nyírbogát fideszes polgármestere is. A hozzá köthető szervezetek közül idén kettő is szerencsés volt. Az Egy Jobb Életért Egyesület két millió forintot kapott, így a tavalyi pályázatukkal együtt már 9 milliót vehetett fel a szervezet. A Nyírbogáti Nyugdíjasok Egyesülete, melynek elnöke ugyancsak Simonné Rizsák Ildikó szintén 2 millió forintnak örülhetett.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: