Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Határozatlan időre szól a BKK, a Volán és a MÁV december végi megállapodása a Budapest-bérletekről. Az RTL Híradó birtokába került dokumentumban nincs utalás arra, hogy március 1-je után nem lesznek használhatók a BKK bérletei a HÉV-ekre, Volánbuszokra és vonatokra.

A MÁV korábban azt közölte: az állami és a fővárosi szolgáltatók között megkötött szerződés csak március elsejéig lesz érvényben, így már csak alig két hónapig használhatják a BKK bérletesei a Budapesten belül közlekedő állami fenntartású járműveket, a vonatokat, HÉV-eket és Volánbuszokat.

Az RTL Híradó birtokába került, december 29-én a MÁV illetékese által is aláírt dokumentumban azonban ilyen határidő nem szerepel.

Ez egy határozatlan idejű szerződés, tehát addig van érvényben, amíg valaki föl nem mondja – mondta az RTL Híradónak Karácsony Gergely. A főpolgármester úgy folytatta: „A főváros biztosan nem fogja fölmondani, mert ez ellentétes a budapestiek érdekeivel, ellentétes az agglomerációban lakók érdekeivel is. Ha a kormány ezt föl akarja mondani, akkor ez az ő politikai döntése lesz.”

Erre azonban lehetőség van, ugyanis ha közös megegyezés nincsen, rendes felmondással 30 napos felmondási idővel a megrendelők azt külön-külön is megszüntethetik.

Karácsony szerint a Lázár János vezette minisztériumtól azonban nem jelezték, hogy felmondanák a Budapest-bérletről szóló szerződést. A főváros és a kormány között ugyan vannak pénzügyi viták a tömegközlekedés működési költségeiről, Karácsony Gergely szerint a bérletekről szóló szerződéshez ezeknek nincs köze.

Az RTL Híradó kereste Lázár Jánost és az általa vezetett minisztériumot, kérdéseikre azonban nem válaszoltak.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: