Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szakdolgozóhiányt okoz, hogy január 1-től a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégek már nem dolgozhatnak az állami egészségügyben.

 

Több budapesti kórházban komoly nehézséget okoz, hogy január 1-től megszüntették az úgynevezett bérnővérek alkalmazását – számol be értesüléséről az RTL Híradó. Bérnővérek azok az egészségügyi dolgozók, akik szabadidejük terhére más kórházakban is munkát vállalnak, vagy vállalkozóként ott dolgoznak, ahol éppen szükség van rájuk. Egy érintett a Híradónak úgy fogalmazott:

Rákényszerítettek, hogy szolgálati jogviszonyba menjek, márpedig én nem fogok. Én is el fogok menni trafikba vagy akárhova is. A szolgálati jogviszonnyal az a legnagyobb problémája, hogy átvezényelhetnék más intézménybe, ráadásul eddigi pénzéhez képest akár 30-50 százalékkal kevesebbet keresne.

Ugyanerről számolt be a Híradónak egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég vezetője: minden velük kapcsolatban álló szakdolgozóval beszéltek, akik közül nagyon sokan jelezték, hogy nem szeretnének szolgálati jogviszonyba átmenni.

Csökkenteni kell a kapacitásukat. Ágyakat kell szabadon hagyni, részlegeket kell bezárni. Mert nem jut oda megfelelő egészségügyi szakdolgozó. Nem lehet műszakokat kiállítani
– idézi a Híradó Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt. Rékassy szerint egyes osztályok működése nagyban függ ezektől a bérnővérektől, gyakran előfordul, hogy egyes osztályok szakdolgozóinak akár egyharmada is ilyen jogviszonyban dolgozott.

Éppen csütörtökön jelentette be az orosházi kórház is, hogy hétvégén megszűnik a fekvőbeteg-ellátás az urológiai osztályán. A kórház közleménye ugyanakkor nem tér ki arra, hogy ennek mi az oka.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: