Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A társadalom jelentős részének kell lemondania bizonyos élelmiszerekről, ennek oka, hogy egyszerűen nincs pénzük kényelmi – az alapélelmiszereken felüli – termékekre költeni. Korózs Lajos, az MSZP alelnöke a hétfői Aktuál című műsorban beszélt a kiskereskedelmi forgalom alakulásáról, a nyár eleji választásokról és az egészségügy helyzetéről is.

A kiskereskedelmi forgalmi adatokkal kapcsolatban Korózs Lajos elmondta, egész évben esett a forgalom és a fogyasztás. Az év első felében kifejezetten drasztikus volt a csökkenés az élelmiszerfogyasztást tekintve. A fogyasztást azonban jövedelemcsoportok szerint érdemes vizsgálni, hiszen így lehet valós képet kapni, nem az átlagból következtetve.

A társadalom nagy része kifejezetten rosszul él, ugyanis egyre többeknek kell lemondani bizonyos élelmiszerekről, sokan kényszerülnek nélkülözésre.  Az MSZP alelnöke szerint a novemberhez képest kedvezőbbek lesznek a decemberi adatok, januárban azonban józanítóan fog hatni a visszaesés, az infláció ugyanis nem csökken olyan ütemben, mint amilyenre a kormány előzetesen számított.

Az utóbbi napokban hatalmas felháborodást okozott a pletyka szinten felreppent hír, miszerint az LMP és a Fidesz közös jelöltet indíthat a főpolgármesteri posztért Vitézy Dávid személyében. Korózs Lajos leszögezte, az ellenzéknek egy főpolgármester-jelöltje lesz, Karácsony Gergely. A másik oldalon bármennyi jelölt lehet, ez nem érinti az ellenzéket. A találgatások a városvezető személyéről megszokottak, minden választás előtt ez jellemzi a közhangulatot. Az ellenzéki pártok közötti tárgyalások pedig kifejezetten jól haladnak, tette hozzá az MSZP alelnöke.

A Budapest-bérlet megszűnésének kérdéséről, valamint az azt övező bizonytalanságról is szó esett a műsor folyamán. Korózs Lajos szerint egyértelmű, hogy a problémák mélyek és generálisak, ezek megoldását a kormány azonban hosszú ideje csak hátráltatja. Ez jellemző a hulladékgazdálkodásra, az infrastruktúrára és a közlekedésre, ezen ügyekből folyamatosan elveszi a pénzt a kormány.

A helyzetet komplexen kellene kezelni, más gondolkodásmódra van szükség, az urbanisztikának nagyobb teret kellene biztosítani. A kérdés súlyosságát jól mutatja, hogy mintegy 3 millió embert érint, zömében pestieket és fontos kiemelni azt is, hogy gazdasági potenciál tekintetében is érdemes lenne az ügyet felelősen kezelnie a kormánynak.

A műsor utolsó témája a számos kórházat érintő probléma volt, miszerint a munkaerőhiány miatt csökkentett kapacitásokkal kénytelenek működni az egészségügyi intézmények. Az MSZP alelnöke elmondta, az ország költségvetése jól tükrözi a kormány hozzáállását a különböző területekhez.

Így a humán szektorra kevés forrást csoportosít a kormányzat, az egészségügyi finanszírozásban csupán a koronavírus járvány idején volt kiugrás. A magyar trend azt mutatja, nem fontos az Orbán-kormánynak az egészségügy, ezt támasztja alá a horror-mértéket öltő kórházi tartozások is. Emellett iszonyatos a humánerőforrás helyzete is, tette hozzá Korózs Lajos, aki szerint a dolgozók hiánya is az egészségügyi rendszer romlását fokozza.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: