Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezerrel dolgozik a NER, hogy helyre álljon Orbán hatalmának a kulcsa, amit a politikai elemzők csak centrális erőtérnek emlegetnek.

2010-ben, amikor Orbán megnyerte a választásokat volt egy nagyon fontos politikai átrendeződés: bekerült a parlamentbe kettő olyan rendszer kritikus párt, akivel az akkori ellenzéki vezető párt, az MSZP egyszerűen borítékolható volt, nem fog tudni választási megállapodást kötni 2014-ben.

Orbán hatalmának kulcsa az volt, hogy a két nagy váltó párti struktúrát a baloldalon felborítsa. Sem a Jobbik, sem az LMP nem tudta meghaladni saját korlátait és borítékolható volt már akkor az újabb Orbán győzelem.

2014 után a stratégiájuk világos volt, minél több kisebb pártra essen szét az ellenzék. Szakadtak is szépen az ellenzéki pártok, ha kellett, akkor a Fideszből kiugrott pártelnökök és Orbán köpönyegéből (és nem a semmiből) előbujt ellenzéki csodaemberek uralták a nyilvánosságot az ellenzéki oldalon.

Hadházy Ákos, aki a semmiből a Fidesszel gyakran összejátszó LMP élére került, Simicska Lajos, aki remek manővereivel pénzügyileg bedöntötte a Jobbikot, vagy Baranyi Krisztina, akinek a férje ekkor Fidesz színekben fontos tisztséget töltött be a Diákhitel központnál, vagy a Momentum, ahol akkor meghatározó politikus volt Orbán Viktor fiának kollégiumi társa.

Ezekben a politikusokban az a közös, hogy eddig több kárt okoztak az ellenzéknek mint a Fidesznek, mindig jó időben rúgnak egyet véletlenül az ellenzékbe és sajnos rossz időben a Fideszbe… nyilván bénák. Az is nyilván véletlen, hogy az új ellenzéki csodabogarak mindegyike, valahogy kötődik a Fidesz világhoz…

Azonban 2019-re, majd 2022-re az ellenzék nagyon nagy nehézségek árán lebontotta ezt a centrális erőteret. Orbánéknak így elemi érdekük volt, hogy ezt mihamarabb újraépítsék:

Az LMP-be hirtelen megint egy a NER-hez ezer szállal kötődő elnök lett Ungár Péter személyében, a Jobbikot felváltott a Mi hazánk, akik már sokszor nyíltan kimondják, hogy a Fideszt nem kell leváltani. S politikai térképre tették a Kutyapártot, akinek az elnöke saját bevallása szerint is köztörvényes bűncselekményekből élt: ahogy fogalmazott, amikor kábítószert termesztettem jobban éltem.

A szabadság ára világos: a Kutyapárt rögtön le is szögezte, hogy ők nem fognak össze senkivel sem. Alig van négy hónap a választásokig. Az ország túl van egy Európa rekord infláción. De nem a Fidesz van mégsem somokban, hanem az ellenzék.

Remekül dolgozik, a Fidesz média. S valójában már minden média a Fidesznek dolgozik, akaratlanul is. Szépen újra meg fog épülni a centrális erőtér. S egy remek időugrással, minden kezdődik előröl…


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: