Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyot megy a helyi Facebook csoportokba az a videó, amit a ferencvárosi DK-MSZP töltött fel a Facebookra. A videóból kiderül, hogy a DK-MSZP ez idáig hat alkalommal kezdeményezett tárgyalásokat, de Baranyi Krisztina még csak válaszra sem méltatta őket.

2019-ben Budapest IX. kerületében is összeállít a teljes ellenzék. Baranyi Krisztinát, a DK-MSZP-Párbeszéd-Momentum és LMP színeiben választották meg a kerület élére, de még a Jobbik sem indított ellene polgármester jelöltet.

Baranyi Krisztina pénteken jelentette be, hogy nem az ellenzéki pártok színeiben méretődik meg a 2024-es választásokon, hanem egy róla elnevezett egyesület jelöltje lesz. A Baranyi Krisztnát Ferencvárosért Egyesület lesz az a csapat, amiben elindul Ferencváros első ciklusos polgármestere.

Baranyi Krisztina 437 napja nem válaszol a DK-MSZP szövetség megkeresésére- derül ki abból a videóból, amit a ferencvárosi ellenzéki pártok töltöttek fel a Facebookra, már  hat alkalommal keresték Baranyit, hiába. Ezért aláírás gyűjtésbe kezdtek, hogy Ferencvárosba is jöjjön létre az ellenzéki egység.

Bár a DK-nak és az MSZP-nek együtt 30 százaléka van, de felelős ellenzéki erőként pontosan tudjuk, hogy mindenkinek a támogatására szükségünk van, hogy legyőzzük a Fideszt ezért aláírásgyűjtésbe kezdtünk- írja posztjában Torzsa Sándor a DK-MSZP frakcióvezetője. 

A videójuk felrobbantotta helyi facebook csoportokat, alig pár nap alatt több mint 5000-en nézték meg és az aláírások száma is átlépte pár nap alatt az 500-at.

Az RTL szombaton készített Baranyival egy interjút melyben a polgármester a DK-MSZP-re igyekezet tolni a felelősséget. A polgármester azért nem akar állítása szerint együtt indulni az ellenzéki pártokkal, mert azok 2024 januárjában nem szavazták meg a költségvetést.

Ezzel élesen ellent mond, hogy a bírósági dokumentumokból kiderül, hogy a Baranyi Krisztnát Ferencvárosért Egyesület alapító dokumentumai 2023. augusztusában készültek el, tehát fél évvel korábban, mint ahogy a testület tárgyalta volna a 2024-es költségvetést.

Torzsa a költségvetésről elmondta, korábban hogy prózai okai vannak hogy miért vették le a napirendről: egyszerűen hibák voltak a költségvetésben, nem stimmeltek a számok. Több módosító javaslatot is benyújtottunk mellé, így már elfogadható lett a költségvetés és 2024 februárjában meg is szavaztuk.

Torzsa egy kommentben azt is elmondta, hogy polgármester asszonynak számszerűleg ez már a 26. kifogása, hogy pontosan miért is nem akar az ellenzéki pártokkal közösen indulni. De azt mindenkinek meg kell értenie, hogy sem a DK és sem az MSZP nem tarthat fegyvert Baranyi Krisztina fejéhez, ha ő nem számít a választóinkra, akkor azt kénytelenek leszünk tudomásul venni- fogalmazz a politikus.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: