Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Baranyi Krisztina nem az ellenzéki pártok színeiben indul újra Ferencvárosban, mint kiderült még csak tárgyalni sem tárgyalt az ellenzéki pártok képviselőivel a folytatásról, ehelyett 2023. augusztusában egy helyi pártot kezdett szervezni, amit saját magáról nevezett el.

A Kilenconline számolt be róla, hogy Torzsa Sándor, a DK-MSZP szövetség frakció vezetője a IX. kerületi képviselőtestületi ülésen elmondta, hogy  2022 decemberében kezdeményezett először tárgyalásokat Baranyi Krisztinával,  ezután még további hat alkalommal jelezte az ellenzéki formáció, hogy meg kellene kezdeni a közös felkészülést az önkormányzati választásokra.

Torzsa arról is tájékoztatást adott, hogy 500 napja érdemi választ nem kaptak a polgármester asszonytól, az itt ülő, ellenzéki pártok képviselőivel nem tárgyalt a folytatásról. Mondjuk ki nyíltan, hogy mi képviselők választókat képviselünk, ha velünk nem áll szóba a polgármester valójában a választóinkkal nem áll szóba- fogalmazott az ellenzéki politikus

Torzsa arra is emlékeztetett, hogy Baranyi 2019-ben a DK-MSZP-Párbeszéd-Momentum és az LMP színeiben nyert választást, így természetesnek vettük, hogy 2024-ben is az ellenzéki pártok jelöltjeként kíván megméretődni.

Mára már pontosan tudjuk, hogy ez nincs így, ugyanis Baranyi bejelentette hogy nem az ellenzéki pártok közös jelöltjeként száll versenybe a választásokon. Torzsa szerint, a polgármester asszony tévúton jár, de azt mindenkinek értenie kell, hogy senkinek- így Baranyi Krisztinának sem- tarthatunk fegyvert a fejéhez, hogy működjön együtt az ellenzéki képviselőkkel.

Torzsa arról is beszélt, hogy a polgármester felelőssége és feladata lett volna, hogy összetartsa az ellenzéki koalíciót és megszervezze a teljes ellenzéki egységet a választásokra, de ennek az elvárásnak szemmel láthatólag nem akart megfelelni.

Torzsa Sándor a jövőről is beszélt, mi továbbra is mindent megteszünk, annak érdekében, hogy Ferencvárosban ne térhessen vissza a Fidesz, ezért február végén tájékoztattuk az ellenzék támogatóit a kialakult helyzetről és aláírásgyűjtésbe kezdtünk.

Mára már, több mint 1000 választópolgár fejezte ki aláírással az akaratát: azt szeretnék, hogy 2024-ben is közösen induljanak az ellenzéki pártok Ferencvárosban.  Ez az ezer választópolgár egyben fel is hatalmazta a DK-MSZP szövetséget, mint Ferencváros legnagyobb ellenzéki erejét szervezze meg a lehető legszélesebb körű ellenzéki koalíciót.

Nincs több elvesztegetni való időnk, ezért a DK-MSZP szövetség minden ellenzéki szereplőt meg fog keresni. Akivel közös az akarat, hogy meg kell akadályozni a Fidesz győzelmét azzal megállapodást is fogunk kötni, a demokráciáért, Ferencvárosért- szögezte le Torzsa


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: