Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd – Zöldek közös stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött. Ez az Orbán-rendszer leváltására jött létre, ezért a három párt közös listán fog indulni június 9-én mind az önkormányzati, mind az európai parlamenti választáson.

Az együttműködést Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, valamint Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd – Zöldek politikusa jelentette be csütörtökön.

Kunhalmi Ágnes beszédében emlékeztetett, ő maga és pártja is régóta mondja, hogy az együttműködésnek nincs alternatívája. Azok a pártok, akik most összeálltak, a szavazók akaratát teljesítik be, így már „van hova szavazni”. Az MSZP 100.000 aláírást gyűjtött össze a közös lista érdekében, hiszen az ellenzéki szavazók 80 százaléka szívesen szavazna közös ellenzéki listára. A jelenlegi autoriter rendszerben csak egy széles, stabil koalíció tudja visszaszorítani a Fideszt. Az MSZP társelnöke szerint örvendetes, hogy létrejött a szociáldemokrata – zöld lista, a három párt koalíciója lesz európai szinten is az egyik legerősebb baloldali – zöld blokk.

Kunhalmi Ágnes szerint a választók akaratát kell érvényesíteni, a megállapodás ezt tükrözi. Ezzel megnyílik a lehetőség arra, hogy a Fideszt visszaszorítsa az ellenzék. A tét mind az önkormányzati, mind az európai parlamenti választások tekintetében hatalmas.

Az európai parlamenti választásokon a tét, hogy Orbán Viktor és az európai szélsőjobboldali szövetségesei előre tudnak-e törni. A magyar miniszterelnök célja a szociális Európa leépítése, az MSZP és az európai szocialisták pont ez ellen küzdenek. A magyar választópolgároknak tehát mindent meg kell tenni azért, hogy csökkenjen a Fidesz EP-képviselőinek a száma.

A közös EP-listán Tüttő Kata is jelen van, a jelöltek közösen fognak azért harcolni, hogy a források megérkezzenek az unióból és azokat a kormány ne vehesse el. Az együttműködés tehát megvan, ez a feltétele az európai parlamenti és önkormányzati választásokon való sikeres szereplésnek, mondta el Kunhalmi Ágnes.

Karácsony Gergelyt továbbra is támogatja az MSZP, hiszen alternatív utat mutatott a főváros a kormányzás tekintetében. Éppen ezért a következő öt évben is Karácsony Gergelynek kell lennie a főpolgármesternek.

Dobrev Klára beszédében elmondta, ma Magyarország drámai helyzetben van, a kormány hiteltelenedése olyan válságba sodorta az országot, ahol a mindennapok biztonsága eltűnt. Az emberek nem tudják kifizetni szükségleteiket, megszűnt a tisztességes egészségügyi ellátás és az oktatás. Mostanra azonban már erkölcsi válságba is került az ország, a kegyelmi botrány megmutatta, mekkora a probléma. A jelenlegi helyzetre a megoldás egy erős, baloldali, szociáldemokrata és zöld politika, ezért jött létre ez az együttműködés.

Karácsony Gergely kiemelte, az elmúlt években az ellenzéki önkormányzatok egy világos és egyértelmű alternatívát mutattak a kormánnyal szemben. A jelenlegi együttműködés a politika talpra állítására törekszik, hogy közösen tegyenek ajánlatot a pártok a választóknak.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: