Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz új módszert választott a magyar média bedarálására. Újabb, ezúttal más minőségű támadás kezdődik a független média ellen. Ennek a nyitányának vagyunk szemtanúi.

Sokszor írtuk már le azt a paradigmát, hogy amit a Fidesz a fejébe vesz, azt így vagy úgy végre is hajtja. Senkit ne tévesszen az meg, hogy ideiglenesen úgy tesz, mintha letett volna a terveiről.

Nincs ez másképp a magyar média totális bedarálásával sem. Amit tudtak a kormánypárti fiúk, azt már megoldottak pénzzel, ha kellett sok pénzzel. Origo, Népszabadság, Megyei Lapok és a sor koránt sem teljes. Most azonban a független és baloldali média ellen újabb módszert vettnek be.

Kreatívak a fiúk, igen mert nem csak a felvásárlás és az anyagi ellehetetlenítés az egyetlen módszer amivel taccsra tudják vágni a sajtót. Az új módszer neve az elhiteltelenítés. Ennek az új médiaháborúnak a nyitánya kezdődött meg nem sokkal a választások után.

Hát az MSZP-s politikusok sokat tudnának mesélni arról, hogy mennyire hatékony az, amikor a Fidesz az elhiteltelenítés eszközéhez nyúl. Mind a pártoknál, mind a politikusoknál, mind a sajtónál és az újságíróknál  a hitelesség egy alap, a létezéshez szükséges érték. Ha az nincs, akkor egy hosszú és szinte lehetetlen küldetés vár a szereplőkre. Az elhiteltelenítés a rombolás egyik legpiszkosabb eszköze: bezár és szépen lassan elsorvaszt.

Bezár, mert elkaranténol, egy hiteltelen valamire nem kíváncsiak az emberek így egy szűkebb közönséghez tudsz csak szólni, ami szépen lassan de biztosan el kezd fogyni, azért mert nem tudsz új szavazóval, olvasóval bővülni.

Na de nézzük, hogy milyen jelek vannak, hogy a Fidesz ehhez a módszerhez nyúlt. Hát kezdjük magunkkal. No nem mi vagyunk a Fidesz első számú célpontja, de fel-fel tűnt nekünk, hogy a választások óta a HírHugó posztjai alá fake kommentelők gondosan odaposztolják: állhírportál vagyunk. Persze, szegények azt se tudják a HírHugó nem hírportál, hanem egy vélemény blog, de egy olyan oldalnak magyarázzuk, hogy mi az a vélemény, ahol az nem lehet?

Ennél sokkal keményebb az Index esete. Ahol maga Orbán Viktor mondta bele kamerába, hogy az index egy fake news gyár, magyarul álhírportál.

De a Fidesz-média a Hosszú Katinkával történt eseteket is fölhasználta arra, hogy rögvest hiteltelenítse többek között az Index-et, erről írtunk egy hosszabb posztot, amit itt lehet elolvasni.

Azonban a legújabb ilyen akció Milo Yiannopoulos budapesti látogatása kapcsán került bemutatásra. Nem engedték be Yiannopoulos előadására a független és baloldali médiát. A Fidesz kommunikáció gondosan megépítette azért, mert azok nem tudósítani akarnak hanem csak lerántani a rendezvényt, milyen kevesen vannak, mennyire rossz stb, de arról, hogy mit mond az előadó úgy se írnának. Hm.

168 óra még is valahogy bejutott. Azok, akik ismerik a Fidesz sajtót tudják, hogy ott olyan nincs, hogy egy újságíró bent van egy rendezvényen, ha ők nem akarják. Ismernek mindenkit arcról és névről. Nyilván ez egy csapda volt tehát a hetilapnak.

S a csapda már élesedett is: az Echo TV-ben már azt harsogják, hogy ők megmondták tessék a 168 óra bejutott és nem is Milo Yiannopoulos előadásáról írt, hanem hogy milyen kevesen voltak, meg nem engedték be a sajtót, meg hogy Milo meleg…

Tegnap este ment ez a Trollba, ami szinte csak és kizárólag már a szabad médiát ütötte. Megnéztem a műsort és utána az volt bennem 168 óráékat jó lyukra futtatták. De tényleg, hogy lehetnek ilyen hülyék, hogy nem írnak Milo Yiannopoulos előadásából egy cikket, ha ezzel piszkálják őket?

S hogy az elhiteltelenítés mennyire működik: én magam is azt gondoltam, hogy így van. Ezek odamentek és csak lefikázták a rendezvényt. S most, hogy ennek a posztnak a megírására készültem: láttam, hogy egy nettó hazugság ment le az Echo Tv-ben. Mert írt a 168 óra egy külön cikket Milo roppant csodás gondolatairól. Na de vajon hányan ellenőrzik le az Echo TV minden kis hiteltelenítő hazugságát? Hányan mennek fel a 168 óra weboldalára és nézik meg, hogy tényleg írtak-e? Nyilván senki.

Hányan fognak írni egy posztot, hogy az Echo már megint hazudott ebben és ebben? Senki. Mert elhitelteleníteni nem nagy dolgokkal lehet igazán valakit, mert ha túl nagyot hazudsz, azt nem fogják elhinni. Az ilyen kis ártatlannak tűnő hazugságok működnek:ott voltak és még egy normális cikket se írtak…  S már már is működik az elhiteltelenítés. Működött az MSZP-nél, működni fog a médiában.

Légy résen. Ezek hazudnak.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here