Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Nemzet és a Lánchíd rádió után újabb Simicska Lajos által tulajdonolt médium húzza le rolót.

Holnap azaz csütörtökön jelenik meg utoljára a Heti Válasz heti lap. Az Index úgy tudja, hogy állítólag visszakozott a lap lehetséges amerikai vevője, így mégsem menti meg senki az újságot, miután a tulajdonos, Simicska Lajos kijelentette, neki már nem kell a hetilap – jelentette be a főszerkesztő Borókai Gábor.

Arról beszámolt az Index, hogy a kiadó csődeljárást kezdeményezett a tulajdonosoknál, hogy legyen idő a gazdasági helyzet rendezésére, amit minden jel szerint úgy kívánnak elérni, hogy visszadörgölöznénke a Fidesz közelébe.

Borókai úgy fogalmaz: A múlt héten visszakoztak Amerikából. Egy magyar gyökerű, republikánus üzletember mondott le a választások után eladósorba került Heti Válasz megvásárlásáról. Arra kellett rádöbbennie, hogy a kormányzati bojkottal veszteségessé tett lapunk nem fordítható termőre az erős politikai ellenszélben. A kétharmados erő ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy a kívánt környezetet nem adja meg akárkiknek. Előbb a kormányzati üzenetekből gyorsan értő itthoni vállalkozások fordultak le a tárgyalásokról, majd a külföldi kapcsolatunk menedzselte amerikai is.”

A főszerkesztő azt is bevallotta: 2015-ben, miután a lap tulajdonosa összeveszett Orbán Viktor miniszterelnökkel, és gecinek nevezte őt, kormányközeli körök arra biztatták a lap szerkesztőségét, hogy távozzanak a kegyvesztett Simicska köréből, és alapítsanak kormányközeli újságot, amire „gáláns ajánlatot” is tettek.

Azt is elmondja a minden jel szerint visszakuncsorogni kész főszerkesztő, hogy többször győzködték Simicsikát, hogy adja el a lapot. S ők csak azért nem fogadták el anno a Fidesz körök gáláns ajánlatot, mert szakmai szempontok alapján nem látták lehetségesnek egy  új hetilap elindulását.  Tehát, azt mondja Borókai, hogy mi nem mi soha, csak hát nem lehetett volna megcsinálni. Vicces. Pontosabban szánalmas, hogy Simicska mindenkit, hogy falhoz csapott.

Simicska Lajos a választási kampányban semmi kényelmetlen dolgot nem hozott nyilvánosságra, nem dobta le az atomot. Viszont április 10-én, atomcsapásként jelentette be: másnap jelenik meg utoljára a Magyar Nemzet napilap, aznap éjfélkor elhallgat a Lánchíd Rádió a Hír TV-nél jelentős leépítések lesznek, a Heti Válasz pedig csak akkor marad meg, ha talál magának vevőt, aki tovább finanszírozza. Simicska Lajos azt is közölte, visszavonul a médiából.

A HírHugó már többször beszámolt arról, hogy azért is érthetetlen az Orbánnal állítólag ádáz küzdelmet folytató Simicska gazdasági döntései, mert például a megszűnt Magyar Nemzet kiadója milliós nagyságrendben költhetett olyan Facebook hirdetésekre, amik az ellenzéket járatták le.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here