Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Kivétel nélkül az összes ellenzék párt állami támogatását csökkentette a Magyar Államkincstár

A Magyar Államkincstár csökkentette júliustól az ellenzéki pártok támogatását, ugyanis a a magyar törvények szerint, azoknak a pártoknak, akiket megbírságol a az Állami Számvevőszék  jár egy második büntetés is: csökken az államtól kapott támogatásuk is. Ügyes ugye?
Hatalmas felháborodást keltett még 2017-ben, hogy a választások előtt az ÁSZ megbírságolta tiltott pártfinanszírozásra hivatkozva az összes ellenzéki pártot. Azonban az ÁSZ bírságon kívül van egy második büntetés is, csökkenteni kell a bírságnak megfelelő összeggel a párt állami támogatását.

A MÁK vasárnapi közleménye szerint ezt a második bírságot hajtották végre, természetesen ez a lépés csak az ellenzéki pártokra,  a Demokratikus Koalícióra, a Párbeszéd Magyarországért Pártra, a Magyar Szocialista Pártra, a Lehet Más a Politikára és a Jobbik Magyarországért Mozgalomra vonatkozik.

Azonban mind közül a Jobbikot sújtja legkeményebben ez a lépés, ugyanis a kisebbik jobboldali párt addig nem juthat állami pénzhez, amíg a levonás nem fedezi a büntetést, kb ebben az évben így egy vasat se kapnak.

A Jobbik tavaly a számvevőszék szerint a júliusi költségvetési támogatást jelentősen meghaladó, több mint 331 millió forint tiltott támogatást fogadott el. Történetesen az ÁSZ a Simicska-plakátokat tartotta anno aggályosnak.

A Jobbik erre az ÁSZ bírság kifizetésére adománygyűjtésbe kezdett, de nagy felháborodást váltott ki, hogy a gyűjtött pénzt a büntetés kifizetése helyett  kampánycélokra fordította.

Ami még izgalmasabb, hogy a fenti dolgot az elvileg politikailag semleges MÁK is megjegyzi a közleményébe…

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here