Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Most akkor valójában milyen lehet a helyzet a szebb napokat is megélt zöld párt környékén, ha a hozzájuk közeli hírportál azt írja: „teljes a káosz a párt háza táján”. 

Miután reggel beszámoltunk róla, hogy az LMP etikai bizottsága ilyen záró akkordként az LMP elnökét Szél Bernadettet, Ungár Péter és Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselőket is eltiltotta a tisztségek viselésétől, azóta azon gondolkodok milyen cuccot nyomathatnak az etikai bizottsági tagok?

Aztán az jutott eszembe, hogy akár a párt felszámolásáról is dönthettek volna, mert kvázi az összes ismert politikusukat eltiltották a tisztségviseléstől.

Ugyanis a Hír Hugó értelmezése szerint ez azt jelenti, hogy Szél és Ungár még kitölthetik a megválasztott tisztségüket, de a 2020-as LMP-s tisztújításon már nem indulhatnak újra, hiszen nem tölthetnek be tisztséget.

Az LMP-hez közeli, egész konkrétan Ungár Péter által tulajdonolt azonnali.hu úgy kommentálta az etikai bizottság döntését, hogy teljes a káosz a párt háza táján.

És ennek a káosznak a közepén a pártelnök azaz Szél Bernadett úgy döntött visszavonul gondolkozni, mert fontos döntést akar meghozni.  Az azonnali.hu nem tartja kizártnak, hogy le fog mondani vagy más hasonló döntést készül meghozni.

Ebben az esetben roppant nehéz helyzetbe kerül a párt, ugyanis elfogytak az ismert politikusai.

Schiffer András és Hadházy Ákos a választások után kilépet. Demeter Mártát nem vették fel a pártba. Sallai Róbert Benedek, Szél Bernadett, Schmuck Erzsébet, és Ungár Péter pedig el van tiltva a tisztségviseléstől.

Érdemben kettő ismertebb politikusuk maradt Vágó Gábor és Csárdi Antal. De ugye egyik sem nő, így ha ők töltenék be a tisztséget akkor az LMP történetében először nem lenne női társelnök.

Másik hajmersztő tény az LMP-vel kapcsolatban, hogy az Etikai Bizottság döntése értelmében az LMP frakcióban kisebbségbe szorultak a teljes joggal rendelkező párttagok.

Szabó Szabolcs, Demeter Márta és Hohn Krisztina nem tagjai az LMP-nek. Szél, Ungár és Schmuck eltiltásával csupán 2 olyan képviselő maradt a frakcióban, aki teljes jogú tagja a pártnak.

Nyilván ennek az etikai bizottsági döntésnek következményei lesznek: ha már többen vannak kint, mint bent akkor valami nagyon nem egészséges dolog történik ebben a pártban. Nem kizárható tehát, hogy az LMP ezzel a döntéssel megpecsételte a saját sorsát végleg.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here