Tegnap robbant a botrány erejű hír, hogy Orbán Viktor egy olyan szervezet fiataljaival találkozott Erdélyben, melynek tagjai a szervezet Facebook csoportjaiban nyíltan fasiszta tartalmakat osztanak meg.

Tegnap számoltunk be többek között mi is arról, hogy Orbán Viktor a Schild & Vrienden (Pajzs és barátok) nevű flamand ifjúsági szervezettel találkozott Erdélyben, a szervezet tagjai nyíltan neonáci tartalmú üzeneteket osztanak meg Facebook csoportjaikban.

A botrány Belgiumban hatalmas lett, miután egy helyi tévécsatorna bemutatta a szervezet tagjai által írt rasszista, szexista és antiszemita bejegyzéseket..

A VRT flamand közszolgálati televízió riportjában olyan internetes üzenetváltásokat mutatott be, melyekben a szervezet egyes tagjai “elfogadhatatlan” kijelentéseket tettek, illetve horogkeresztes és a zsidókat  gyalázó képeket osztottak meg.

A műsor szerint az eredetileg a Genti Egyetemen szerveződött Schild & Vriendenben “fajok háborújáról” beszélnek és arról, hogy készen kell állni akár erőszakkal is kiállni az igazuk mellett.

A HVG számolt be róla,  hogy a flamand szélsőjobboldali  Új Flamand Szövetség (N-VA) ifjúsági szervezetének mintegy húsz tagja bizonyos szinten benne van a Schild & Vriendenben is.

Bár Orbán Viktor kedélyesen ölelgette a fasiszta fiatalokat, a flamand szélső jobboldali párt elnöke, Bart De Wever,  megdöbbenésének adott hangot a szervezet Facebook csoportjaiban megosztott posztok miatt, s arról számolt be, hogy meg fogják vizsgálni az érintettek kizárásának kérdését. Hozzátette: “nincs helye a pártban a szélsőségességnek és az ilyen gyomorforgató kijelentéseknek”.

Koen Geens belga igazságügyi miniszter csütörtök délután bejelentette, hogy a vádhatóság vizsgálatot indított az ügyben.

Tetszik érteni, a belga szélsőjobboldali pártnak vállalhatatlanok ezek az emberek, Orbán Viktor meg ezekkel találkozgat. Elképesztő.

Persze Magyarországon az ügyet a média egy jelentős hányada agyonhallgatja, nem számol be, nem tudósít arról, hogy milyen egyének fordulnak meg a magyar miniszterelnök társaságában. Ezért kérünk, hogy oszd meg a posztunk, hogy máshoz is eljussanak a valódi hírek!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here