Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Facebookot bejárata, hogy ezen a héten szerdán a Ferencvárosi Önkormányzat a Sobieski János utcából kilakoltatott egy gyermekes családot. 

Civilek tüntettek a kilakoltatás ellen a helyszínen és több aktivista is az értetlenségét fejezte ki, hogy miért történt meg a kilakoltatás. Bár valóban volt a családnak kb. 1,7 millió forint tartozása, de a törlesztő részleteket fizették.

Ráadásul az aktivisták gyűjtést is szervezetek, így a felgyűlt adósság felét egy összegben ki tudta volna fizetni az önkormányzatnak a család.

Az fideszes vezetésű önkormányzat álláspontja ettől eltér, a kiköltöztetéssel kapcsolatosan kiadtak egy közleményt melyben azt írják, hogy

A bérlők a korábban felgyűlt tartozásaik miatt 2008 óta jogcím nélküli lakáshasználó.

A jelenlegi végrehajtási eljárás 2014-ben indult, mindezzel együtt Ferencváros polgármestere 2016-ban méltányosságot gyakorolt, ekkor a lakáskiürítés elhalasztásra került, és a jogcím nélküli lakáshasználó a lakásban maradhatott.

Önkormányzati kezdeményezésre, a helyzet rendezése érdekében, a lakók 2016-ban a végrehajtóval részletfizetési megállapodást kötött, amelyben vállalta, hogy a fennálló több mint 1.750.000,- Forint tartozását 60 egyenlő részletben megfizeti. A megállapodás ellenére részletfizetési kötelezettségének nem tett eleget- állítja az Önkormányzat.

A HírHugónak egy az önkormányzati világban jártas szociális szakember elmondta, hogy úgy véli egészen más megfontolások állhatnak az önkormányzat döntése mögött.

A Sobieski János utca az úgynevezett Ferencvárosi Rehabilitációs területen fekszik, itt a régi házakat vagy elbontják és újakat építenek helyette vagy felújítják azokat. A felújítás előtt azonban a lakókat vagy új lakásba költöztetik, vagy megváltják a bérleti jogát.

Teljesen mindegy melyik jogcímet alkalmazza az önkormányzat 10 milliós nagyságrendű egy bérlő elhelyezésének a költsége. A  szakember véleménye szerint nem feltétlenül a család adóssága volt a valódi oka a kiköltöztetésnek, hanem az hogy az önkormányzat a megváltás költségét akarta így megspórolni, hogy inkább utcára teszi a családot.

Persze ezt bizonyítani nehéz, hogy ez így volt-e, de ez is jól mutatja, hogy a szegények helyzete milyen kiszolgáltatott ma Magyarországon.

A szociális szakember azt a véleményit is kifejti, hogy miért érzi ezt a kiköltöztetést minden idők egyik legkegyetlenebb kiköltöztetésének, ha az önkormányzatnak nem a fent leírt megváltás megspórolása lett volna célja, akkor az elmaradt bérleti díjat úgy hajtja be, hogy fogja és levonja a bérleti díj tartozást a megváltási pénz összegéből.

A demonstráción feltűnt több ellenzéki képviselő is, természetesen a kilakoltatás ellen tiltakozók oldalán, a videó felvételen is látszik, hogy jelen volt Pál Tibor az MSZP ferencvárosi képviselője is.

Tegnap számoltunk be arról, hogy Pál Tibor egy sajtótájékoztatón nyilvánosságra hozta a ferencvárosi családsegítő jelentését, melyből kiderül, hogy már a belvárosi kerületben is megjelent az úgynevezett dolgozói szegénység. Ami azt jelenti, hogy hiába dolgoznak emberek a bérükből nem tudják fedezni a kiadásaikat.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here